Jdi na obsah Jdi na menu
 


Značení nových tras v okolí Bojkovic

Město Bojkovice a jeho okolí nabízí mnoho možností, kam se pěšky vydat. Bohužel řada cest je známa jen těm největším turistickým znalcům. A tak vznikl v hlavách členů našeho turistického oddílu nápad opatřit některé z tras v okolí Bojkovic směrovkami. Začalo se trasou k Masarykovu dubu a kapličce na Hradské Nivě. V rámci značení byla také obnovena informační tabule na místě, kde stával „původní“ Masarykův dub. V současné době se instalují cedulky z rozhledny Na Skalce do Krhova. A na jaře by se mělo se značením pokračovat i v blízkém okolí Bojkovic – směr Záhorovice, Nezdenice. Až bude značení dokončeno, je předpoklad, že by vznikla jednoduchá brožurka s těmito novými trasami a že tyto trasy budou využívány místními obyvateli, a to nejenom v rámci pochodu Vesele kolem Bojkovic.

Turistický oddíl rovněž plánuje rozšířit nabídku vycházek pro širokou veřejnost, a to trasami do 10 km, kterých by se mohli zúčastnit i fyzicky méně zdatní turisté, zejména senioři. O termínech budou obyvatelé Bojkovic informování prostřednictvím místního rozhlasu a letáků. 

Za tuto záslužnou aktivitu patří dík nejenom vedení turistického oddílu v čele s Boženou Křižkovou, Pavlem Polanským a Mirkou Urbánkovou, ale i všem, kteří se na těchto aktivitách jakkoliv podíleli, popř. budou podílet. Ve fotogalerii již nyní najdete fotky ze značení tras a z obnovy tabule u Masarykova dubu. 

pxl_20220602_164949414.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Značení tras

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář