Jdi na obsah Jdi na menu
 


XXIX. ročník pochodu Vesele kolem Bojkovic

1. 6. 2009

O XXIX. TURISTICKÉM POCHODU „ VESELE KOLEM BOJKOVIC“

 

 

Nejdříve něco málo z historie. Turistika má v Bojkovicích dlouholetou tradici. Již před válkou měl T.J.Sokol aktivní turistický oddíl. Ten též prosadil zbudování zděné turistické chaty na Mikulčině vrchu.

 Klub českých turistů ( dále KČT) založil v roce 1980 tradici pochodů „ Vesele kolem Bojkovic“. Po obnovení činnosti v roce 1994 začal Sokol spolupracovat v turistické oblasti s KČT. Po ukončení činnosti odbočky KČT navázal Sokol na pokračování v tradici pochodů „Vesele kolem Bojkovic“, spolu se zkušenými turisty KČT, vedenými paní Boženou Křižkovou.

 Letošní již 29. ročník se uskutečnil při pěkném počasí 23. května. Zúčastnilo se ho 83 turistů. Účast byla různorodá, a to 44 z Bojkovic, 34 ze Sokola Uh. Brod, 1 z Přerova, 2 z Krhova a 2 z Nezdenic.

 Start a cíl byly v sokolovně. Největší zájem byl o pěknou kratší trasu na 17 km, navrženou Pavlem Polanským. Té se zúčastnilo 52 turistů. Cyklotras na různé silniční a horské túry od 20 km do 100 km se zúčastnilo celkem 30 turistů.

 V cíli každý účastník obdržel za dobrovolné vstupné pamětní plaketu, lízátko, chleba se škvarkosádlovou pomazánkou, cibulí s pažitkou a limonádou – anebo špekáček s chlebem a hořčicí k opékání u připraveného táboráku. K zakoupení byly i káva, čaj, pivo a další špekáčky.

 Nejmladší účastnicí byla 14-letá Soňa Křížová z Bojkovic, nejstarší 82-letá Jiřina Vejrostová ze Sokola Uh. Brod, první se vrátil z túry Petr Táborský z Přerova, a 100km cyklotrasu zvládl Milan Janek z Bojkovic. Ti obdrželi mimořádné dárkové balíčky.

 Vzhledem k tomu, že již druhý ročník byl menší zájem o delší pěší trasy, budou tyto napříště vypuštěny a nahrazeny kratší tratí do 8km pro rodiny s dětmi.

 S organizací akce bylo hodně starostí, práce i výdajů. Je proto třeba poděkovat výboru turistického oddílu Sokola s vedoucí Markétou Klimentovou, zástupkyní Boženou Křižkovou a členy Štěpánkou Viceníkovou, Pavlem Polanským a Jaroslavem Blahou. Rovněž je třeba poděkovat členkám Sokola, které zajišťovaly občerstvení – a to Marii Pavlíkové, Anežce Pohanové, Heleně Marečkové a Milce Blahové.

Finančně pomohla i NADACE „ DĚTI – KULTURA- SPORT“ I. VALENTY.

 Výbor děkuje všem zúčastněným turistům, je rád z jejich spokojenosti a věří, že příštího jubilejního XXX. Ročníku „ Vesele kolem Bojkovic“ se jich zúčastní ještě více.

 

 Štěpánka Viceníková

  Náčelnice T.J.Sokol

 

Náhledy fotografií ze složky Vesele kolem Bojkovic 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář