Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrcholy oblasti KČT Valašsko - Chřiby

23. 5. 2014

Plnění záznamníku tematického turistického odznaku vrcholy oblasti KČT Valašsko Chřiby

Oblastní výbor KČT vyhlašuje  každý druhý rok turistickou akci, která zahrnuje podmínky výstupů na vrcholy Bílých Karpat, Vizovických a Hostýnských vrchů a Chřib. V každém cyklu vystupují  turisté ve stanovených termínech na  předen určené vrcholy. Během dvou let absolvují 12 výstupů a obdrží pak diplom a odznak.

Každý vrchol má svého garanta. Povinností   garanta je zmapovat a popsat svůj vrchol a v uvedeném termínu být na něm přítomen za každého počasí a potvrzovat  přicházejícím razítkem splnění výstupu.

V letech 2010 až 2012 byl   garantem vrcholu Šibeničního  vrchu   TO T.J. Sokol Bojkovice. V letech 2013 a 2014 měl TO T.J. Sokol     potvrzovat výstup  na   vrchol  Kykuly nad Vyškovcem a to v těchto termínech:

               2013- 28. dubna  - vrcholem prošlo 50 turistů

                          21. září  - vrcholem prošlo 40 turistů

               2014- 27. dubna   vrcholem  prošlo 90 turistů

                          20. září      ??????

Za plynulý chod turistické akce zodpovídala Markéta Klimentová, vydatně ji pomáhaly Božena Křižková a Věra Křižková. Obě jmenované poskytly také svá vozidla pro dopravu k místu určení.

V šestém cyklu plnění odznaku Vrcholy oblasti KČT Valašsko – Chřiby nám přibyl ještě jeden úkol  - výběr peněžitého příspěvku na vybudování Bezručovy chaty pod Lysou horou. V loňském roce jsme vybraly 500 Kč  a předaly uvedenou částku vedení KČT ve Vsetíně ( paní  Eva Wittengerová).

 

Termíny výstupů

 

Mapa vrcholů