Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestrovská vycházka měla letos rekorní účast

3. 1. 2016

Ve čtvrtek 31.12.2015 se uskutečnil jubilejní 5. ročník silvestrovské vycházky, který byl letos pořádán mimořádně ve spolupráci s KBS-SOS a byl spojen se slavnostním odhalením dvou informačních tabulí na "naší staronové silvestrovské" trase. Vzhledem k dobré propagaci (informaci o vycházce přinesl mimo jiné i Slovácký deník) se letošní vycházky zúčastnil rekordní počet  88 účastníků (z toho 8 psů :-) ).  Kromě obyvatelů Bojkovice to byli např. turisté z Prahy, Mutěnic, Uherského Brodu, Slavičína,...

První zastávkou na trase bylo odhalení informační tabule, která přináší informace o bojkovické přehradě a která byla vybudována z iniciativy KBS-SOS, byla financována městem Bojkovice a na jejím zabudování se podíleli i členové našeho Sokola.

Hlavním bodem programu  pak bylo odhalení informační tabule u Masarykova dubu, kterým bylo dovršeno dvouleté úsilí naší organizace na úpravě okolí této lokality. Slavnostní proslov měl starosta Sokola Pavel Křižka, který poděkoval všem členům Sokola, kteří se na úpravě okolí podíleli, Františku Jančaříkovi, který graficky zpracoval návrh tabule, ale i zástupcům dalších organizací, kteří se na této akci více či méně podíleli. Nezapomněl vyzdvihnout zásluhu prvního jednatele znovuobnoveného Sokola Bojkovice Jardu Blahu, který mimo jiné zasadil na místě původního Masarykova dubu dub nový a který by se na jaře roku 2016 dožil 90-ti let.

Závěr trasy byl jako již tradičně u mohyly Svatopluka Čecha, kdy každý z účastníků obdržel zdarma špekáček a měl možnost si ho opéct na ohni.

Vzhledem k tomu, že počasí nám opravdu letos přálo, můžeme letošní ročník hodnotit jen kladně a doufat, že příští rok počasí i přízeň turistů bude na minimálně stejné úrovni jako letos.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Silvestrovská vycházka 31.12.2015