Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestrovská vycházka a odhalení tabule u mohyly Svatopluka Čecha 31.12. 2012

31. 12. 2012

 Tělocvičná jednota Sokol Bojkovice 

uspořádala

Silvestrovskou vycházku s odhalením tabule u mohyly Sv. Čecha

 

Sraz účastníků pochodu byl v 10 hod. u místní pošty. Sešlo se asi tři desítky zájemců, převážně členů Sokola. Dál jsme pokračovali směrem k bojkovské přehradě, kde jsme mohli vidět výsledek aktivity bobrů, nových obyvatelů přehrady. Za přehradou jsme se vydali vlevo do kopce severního svazu, kolem památníčku Milana Polácha, bývalého výborného bojkovského fotbalisty. Po lesní cestě jsme došli až ke staré myslivecké chtě u Masarykova dubu.

Po krátké zastávce jsme pokračovali ke kapličce na Hradské Nivě a podél oplocení bojkovské fabriky jsme došli k mohyle Sv. Čecha. Zde náš čekala milá povinnost - odhalení nové informační tabule, která připomíná dávný odkaz našich předchůdců, kteří se podíleli na vybudování mohyly jako symbolu nástupu obrozeneckých myšlenek Sv. Čecha. Na tabuli rovněž najdeme informace o dávné těžbě železné rudy nedaleko od mohyly, o kapličce a o Masarykově dubu.

Po krátkém projevu starosty Sokola Pavla Křižky byla tabule slavnostně odhalena. Po té se začalo s opékáním špekáčků a ochutnáváním vánočního cukroví a jiných dobrot. Při debatě jsme se všichni shodli, že prostor mohyly je pěkným místem s výhledem na Skalku. Myslím, že jsme odtud odcházeli s dobrým pocitem, ale i závazkem o toto místo nadále pečovat popř. tam ještě něco dobudovat.

Na závěr bych chtěl poděkovat paní Markétě Klimentové za její odborné výklady, Karlovi a Aněžce Koníčkovým za přípravu ohně pro opékání.

Za T.J. Sokol Bojkovice

František Jančařík

 

Náhledy fotografií ze složky Silvestrovská vycházka 31.12. 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář