Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letošnímu pochodu Vesele kolem Bojkovic počasí nepřálo

15. 5. 2016

V sobotu 14.5.2016 se uskutečnil již 36. ročník turisticko-cyklistické akce Vesele kolem Bojkovic. Bohužel letošnímu ročníku nepřálo počasí. Ráno drobně pršelo a ani předpověď na celý den nepředpokládala zlepšení. Což se bohužel potvrdilo vydatným deštěm, který se spustil kolem dvanácté hodiny. To už naštěstí byli někteří turisté z krátké trasy zpět v cíli. I přes tuto nepřízeň počasí se letošního ročníků zúčastnilo celkem 58 turistů a cyklistů. Za což jim patří dík a obdiv, že je počasí od účasti neodradilo. Pěší trasy byly v délce 5,16,20 a 25 kilometrů. Cyklotrasa s náročnějšími převýšeními měřila 42 km.

Nejstarším účastníkem pochodu byl pan Ladislav Kubáň (ročník narození 1938). Naopak nejmladším účastníkem roční Ondřej Machů, který byl součástí nejpočetnější rodiny, která se pochodu zúčastnila (celkem 5 osob). Nejvzdálenějšími účastníky pak byla rodina Gazdošova z Přerova.

V cíli čekalo na unavené a taky promoklé účastníky občerstvení ve formě horkého čaje (pro dospělé i něco ostřejšího na zahřátí), tradiční chleba se sádlem a cibulí a taky špekáček, který si měli možnost opéct v nově postaveném krbu resp. dokud nepršelo na venkovním ohništi. Pro děti byly v prostoru cíle připraveny zábavné hry.

Poděkování patří všem pořadatelům, kteří se podíleli na zdárném průběhu této tradiční akce a taky sponzorům, kteří finančně či materiálově podpořili náš pochod (Lékárna Bobčíková, TES Bojkovice s.r.o., Pekárna u Polanských, Papírnictví Urbánková Eliška, VAMAX - Antonín Valíček, hodinářství Strnka). Již nyní se těšíme na další ročník a doufáme, že počasí nám bude více nakloněno :-) .

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky VKB 2016