Jdi na obsah Jdi na menu
 


44. ročníku Vesele kolem Bojkovic

12. 5. 2024

Letošního 44. ročníku Vesele kolem Bojkovic, který se uskutečnil v sobotu 11. 5. 2024, se zúčastnilo 193 účastníků. Drtivá většina byla turistů (172 osob), kteří se vydali na trasy dlouhé 5 km (43 osob), 10 km (61 osob) a 15 km (68 osob). Na cyklo vyrazilo celkem 21 cyklistů, z toho 12 na speciální trasu, která zahrnovala i návštěvu Muzea ve Slavičíně a firmy na výrobu obuvi Jančařík.

Zhruba polovina účastníků byla z Bojkovic, tradičně početná výprava turistů byla z Uherského Brodu a Uherského Hradiště. Dorazili však i účastníci z dalších míst (z celkem 33 měst a obcí), a to bližších (Slavičín, Luhačovice, Pitín, Vlčnov, ...) i vzdálenějších (Bučovice, Brno, Přerov, Břeclav, ...). Nejvzdálenější účastníci byli z Prahy, nejstarším účastníkem Josef Tomanec z Uherského Brodu (nar. 1940). Nejmladšími účastníky byli 1,5roční Alžběta Křivánková a Radovan Chupík. V cíli každý účastník obdržel pamětní diplom, tradiční chleba se sádlem a cibulí a špekáček na opékání. Pro děti byly připraveny rozmanité hry a soutěže, které je zabavily tak, že zapomněli i na to jak je bolí nohy z pochodu :-). 

Počasí letošnímu ročníku přálo, a tak všichni účastníci zdárně dorazili do cíle. Poděkování patří nejen všem pořadatelům, kteří připravili tratě a starali se o zdárný průběh celé akce, ale i ostatním nečlenům Sokola, kteří se podíleli na organizaci akce a na přípravě občerstvení či na zábavním programu pro děti. Je jen dobře, že v turistickém oddílu se daří generační obměna a řada mladých se podílela na zdárném průběhu letošního ročníku.

Rovněž děkujeme všem sponzorům, kteří tuto akci podpořili: TES Bojkovice s. r. o. – Valter Lubomír, Lékárna PharmDr. Bobčíková Pavla, K&K Primka s.r.o. – Kurtin Milan, VAMAX Valíček Antonín, Hodinářství Strnka Zdeněk, Cimbálková Oldřiška, Mlčková Marie, rodina Machů.

Letošní ročník se vydařil, a tak nezbývá než se těšit na ten příští, který se uskuteční 17. 5. 2025.

 

Náhledy fotografií ze složky 44. ročník Vesele kolem Bojkovic

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář