Jdi na obsah Jdi na menu
 


42. ročník Vesele kolem Bojkovic byl rekordní!

V sobotu 14. května 2022 se konal 42. ročník tradiční sokolské akce Vesele kolem Bojkovic. Pořadatelé připravili čtyři trasy pro pěší turisty a dvě trasy pro cyklisty. Pěší tratě vedly po okolí Bojkovic do oblasti Krhova a Pitína. Cyklisté jeli silniční okruh SlavičínLuhačoviceÚjezdec u LuhačovicŠumiceBojkovice. K registraci se přihlásilo 143 pěších turistů a 19 cyklistů, tedy celkem 162 lidí, což je nový historický rekord.

Zhruba polovina účastníků byla z Bojkovic, zbývající účastníci byli z různých koutů naší země - od Kladna, z Přerova, Hodonína, UH, UB, Luhačovic, Bojkovic a dalších obcí našeho okresu. Nejstarší účastník, 82letý Josef Tomanec, byl z UB. Nejmladším účastníkem byl Václav Werner z Bojkovic, kterému je teprve jeden měsíc. Z největší dálky k nám přijely sestry Kočířovy z Blevic u Kladna. Mlčůchovi v počtu sedmi příslušníků byli nejpočetnější rodinou. Poslední účastníci přišli do cíle okolo 18 hod. A jen pro zajímavost, tři účastníci byli z Ukrajiny.

titulni-na-sokol.-str..jpg

Nejoblíbenější trasa byla 15 km, na kterou se vydalo 54 turistů, na 10 km vyrazilo 47 lidí, na 5 km 39 pěších, na 25 km tři účastníci. Cyklotrasu nad 43 km absolvovalo 18 cyklistů a trasu 25 km jel jeden cyklista.

Celý den bylo krásné počasí, po příchodu do cíle dostali účastníci diplom o účasti, občerstvení a zaslouženě poseděli v sokolském areálu. Poděkování patří všem pořadatelům, kteří připravili tratě, i ostatním nečlenům, kteří se podíleli na organizaci akce a na přípravě občerstvení či na zábavném programu pro děti.

Rovněž děkujeme všem sponzorům, kteří tuto akci podpořili TES Bojkovice s. r. o. - Valter Lubomír, Hodinářství Strnka, MUDr. Bobčíková, pekařství Kurtin, VAMAX Valíček Antonín, Natrix a.s..

Letošní ročník se moc vydařil a děkujeme všem za účast. Turistický oddíl rád přijme do svých řad zájemce, kteří by se chtěli podílet na pořádání akce v příštích letech (bližší informace u předsedkyně turistického oddílu Boženy Křižkové na tel. 733209890).

Už nyní se těšíme se na 43. ročník, který by se měl uskutečnit 13. května 2023.

Za T. J. Sokol Bojkovice
František Jančařík

 

Náhledy fotografií ze složky VKB 2022

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář