Jdi na obsah Jdi na menu
 


41. ročník akce Vesele kolem Bojkovic

26. 6. 2021

V sobotu 26. 6. 2021 se uskutečnil již 41. ročník turistické a cyklo akce s názvem Vesele kolem Bojkovic. Původní květnový termín musel být zrušen a přeložen z důvodu protipandemických opatření. V sobotu 26. června však již vše klaplo, a tak pořadatelé mohli přivítat na startu celkem 94 účastníků.

Kromě turistů a cyklistů z Bojkovic se akce zúčastnila početná skupina z Uherského Hradiště a okolí, dále turisté z Bučovic a jednotlivci či malé skupinky z Uherského Brodu, Přerova, Strážnice, Brumova, Záhorovic aj. Nejvzdálenějšími účastníky byli dva kamarádi ze Slovenska Peter Briňarský z Vranova nad Topľou a Luboš Adamuščín z Bardejova. Nejstarším účastníkem byl Josef Piškula ze Strážnice. Naopak nejmladším účastníkem byl šestiměsíční Josef Mlčúch z Bojkovic.

Nejoblíbenější trasa byla 15 km, které se zúčastnilo celkem 51 osob, trasu 5 km absolvovalo 32 osob, trasu 25 km jen dvě osoby. Cyklistů letos vyrazilo pouze devět.

Počasí akci přálo, a tak se turisté a cyklisté do cíle vraceli v dobré náladě. V cíli na každého účastníka čekal diplom, špekáček a tradiční chleba se sádlem. Děti si navíc užily různé drobné soutěže o sladkosti. Poděkování za zdařilou akci patří všem pořadatelům a taky sponzorům, kterými jako každoročně byli: Pekárna u Polanských, MUDr. Bobčíková, TES Bojkovice s.r.o., Hodinářství Strnka, Vamax - Antonín Valíček a letos nově František Jančařík.

Již nyní se těšíme na další ročník, který snad již bude v "tradičním" květnovém termínu.

img_5479.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky VKB 2021

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář