Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězství našich tenistů na turnaji ve slovenském Bánově

17. 9. 2018

V sobotu 15. 9. 2018 se na kurtech našeho družstevní tenisového oddílu z Bánova na Slovensku uskutečnil jubilejní 10. ročník mezinárodního turnaje ve čtyřhře mužů nad 120 let (součet věku obou hráčů). Letos poprvé pořadatelé zohlednili skutečný věk hráčů a dvojice, které měly v součtu nad 130 let, měly výhodu jednoho gemu a dvojice se součtem věku nad 140 let výhodu 2 gemů (pro zajímavost - nejstarší dvojice měla celkem 153 let). 

Turnaje se zúčastnilo celkem 10 dvojic, které byly rozděleny do dvou skupin. Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým na jeden set. Skupinu "A "vyhrála naše dvojice Koníček/Vítek. Skupinu "B" domácí pár Ščevlík/Ostřižlík. V semifinále si naše dvojice poradila s bojkovsko-šumickou dvojicí Velecký/Kalous 6:1. Ve finále ji čekali vítězové skupiny "B" Ščevlík/Ostřižlík. A i když se začínalo za stavu 1:2 v neprospěch naší dvojice, dokázala v celém turnaji zvítězit. Další zástupce naší jednoty Jarda Velecký obsadil spolu s Laďou Kalousem ze Šumic čtvrté místo. Nejstarším hráčem turnaje byl rovněž Bojkovjan Bořek Lerch, kterému je úctyhodných 82 let.

Obdivuhodná je rovněž bilance Karla Koníčka na tomto turnaji. Za 10 ročníků dokázal celkem 7x zvítězit (6x s Jirkou Kaplanem, 1x se Zdeňkem Vítkem), 2x byl druhý a jedenkrát třetí. 

Všem našim zúčastněným hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu v zahraničí.

zaverecne-foto.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Bánov 15.9.2018

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář