Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěch našich tenistů na Slovensku

 

"Pětiletkový“ úspěch našich tenistů na Slovensku
 
      V roce 2009 založila parta legend z tenisového oddílu Bánov u Nových Zámků na Slovensku tradici tenisového turnaje ve čtyřhře mužů. Tito hráči hrají nyní tenis už jen pro radost, ale soutěživost je v nich stále obrovská.Podmínkou účasti na tomto turnaji je, aby součet věku obou spoluhráčů činil minimálně 120 let s tím, že mladší z obou hráčů musí mít minimálně 50 let. 
    Již v roce 2009 oslovili pořadatelé  rovněž náš tenisový oddíl,  a tak jsme na Slovensko vyslali hned dvě dvojice. Koníček Karel + Kaplan Jiří a Vítek Zdeněk + Lerch Bohumil.  A ihned na prvních dvou ročnících se - poněkud překvapivě - nenašel nikdo, kdo by dokázal porazil naši dvojici Koníček, Kaplan.
     To se domácím samozřejmě nelíbilo a tak na třetí ročník konaný v roce 2011 domácí slovenské dvojice „omladili“. Zamýšlený cíl v podobě vítězství se dostavil a naše dvojice Koníček-Kaplan obsadila v tomto ročníku „pouze“ druhé místo a naše druhá dvojice Vítek, Lerch skončila na  místě třetím.
     Na čtvrtém ročníku v roce 2012 již ale opět kralovala  naše dvojice Koníček-Kaplan.
      Na letošním ročníku chtěli domácí hráči urvat vítězství  stůj co stůj pro sebe a tak hned ve třech dvojicích hráli hráči  těsně nad 50 let, což bylo pochopitelně na kurtech znát. Naše dvojice Koníček, Kaplan má již bohaté zkušenosti s vypjatými situacemi a  rozhodující gamy, někdy i s patřičnou dávkou nepostradatelného štěstí, urvala na svoji stranu a  bez ztráty setu ovládla i letošní ročník.
    Bilance uplynutých pěti ročníků je u dvojice Koníček- Kaplan vskutku úctyhodná - čtyři vítězství, jedno druhé místo. Již nyní se velmi těší na příští rok a my jim ze srdce  přejeme  ať jim hlavně vydrží zdraví.  
     Tímto děkuje tenisový oddíl oběma dvojicím za vzornou reprezentaci nejen našeho oddílu, ale i města Bojkovic.
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Bánov 2013 NAD 120 LET