Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účast našich žáků v tenisových soutěžích roku 2016

23. 12. 2016

V tomto roce dva žáci našeho tenisového oddílu hostovali v jiných tenisových klubech, kde posílili smíšená tenisová družstva. Michal Vrba hrál za TK 2000 Luhačovice a Michal Šebesta za T.J. Sokol Uh. Brod. Michal Vrba se zúčastnil i jiných turnajů v našem kraji, kde sbíral zkušenosti a získával sebedůvěru. Michal Šebesta si zahrál na dvou turnajích v Uh. Brodě.

michal-vrba.jpgMichal Vrba se na začátku roku účastnil turnajů pořádaných Sportklubem Niva v Pitíně. Turnaje probíhaly v kategorii A a B. Kategorii B vyhrál a v kategorii A skončil na 3. místě. Turnajů se v kategorii A zúčastnilo 12 hráčů z Valašských Klobouk, Štítné nad Vláří a Uherského Brodu, v kategorii B to bylo 10 hráčů taktéž z blízkého okolí. V dubnu byl Michal Vrba zaregistrován jako hráč TK 2000 Luhačovice a nastupoval v soutěži mladších žáků Jihomoravského přeboru III. třídy. Odehrál všechna kola proti družstvům FK Fatra Napajedla, SK Zlín-Mladcová B, TJ Sokol Vizovice, Tenis Slovácko B, TJ Jiskra Strážnice a TJ Sokol Uherský Brod. Odehrál tak šest utkání ve dvouhře a šest utkání ve čtyřhře, z toho zvítězil ve třech utkáních dvouhry a ve třech utkáních čtyřhry, hrál tedy s 50% úspěšností. V celkovém součtu získal nejvíce bodů z chlapců hrajících za TK 2000 Luhačovice. Protože hrál i proti hráčům s vyšším bodovým hodnocením, celkem získal 9 bodů. TK 2000 Luhačovice se v soutěži umístily na pěkném třetím místě.

V turnajích jednotlivců se Michalovi nedařilo, zúčastnil se turnajů v okolí, a to ve Starém Městě, Uherském Hradišti a Uherském Brodě, ale díky nízkému bodovému hodnocení v žebříčku nastupoval vždy proti lepším hráčům z tenisových škol a prohrál vždy po boji v 1. kole. V Jihomoravském kraji skončil v sezoně na 242. místě žebříčku, v celostátním žebříčku na 1399. místě. Michalovi se líbila především týmová soutěž a chtěl by v ní určitě pokračovat i v příštím roce v kategorii starších žáků.

 

michal-sebesta.jpgMichal Šebesta hostoval v T.J. Sokol Uh. Brod v obdobné soutěži, ale v kategorii starších žáků. Během soutěže odehrál deset zápasů za starší žáky (pět dvouher a pět čtyřher). Z pěti dvouher jen jednou prohrál, a to ve Zlíně proti Mladcové A. V utkáních čtyřher si připsal tři výhry.

Jednou byl povolán i do družstva dorostu, oba své zápasy ale prohrál. Rovněž se zúčastnil dvou turnajů v Brodě, ale kvůli nízkému počtu bodů stejně jako Michal Vrba narazil na silné soupeře a vždy vypadl v 1. kole. V kategorii starších žáků se Sokol Uh. Brod umístil celkově na 3. místě a družstvo dorostu skončilo na posledním 8. místě.

Touto cestou děkujeme oběma Michalům za reprezentaci v soutěžích, byť v jiných tenisových klubech a přejeme, aby se jim v příštím roce dařilo ještě lépe.

František Jančařík, tenisový trenér žáků

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pochvala

(karel, 28. 12. 2016 10:43)

Fando máš ode mne velkou pochvalu za tento článek a taky za to žes přivedl tyto kluky do velkého tenisu a klukům přeji vždy vítězný mečbol