Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účast našich členů na tenisových turnajích ROLAND GARROS a WIMBLEDON

15. 7. 2015

Nejenom praxí je člověk živ a tak se někteří členové našeho tenisového oddílu rozhodli zhlédnout utkání na té nejvyšší úrovni přímo na vlastní oči.

Nejprve na konci května čtveřice Roman a Věra Šimoníkovi, Olin Šašinka a Pavel Křižka navštívila druhé kolo tenisového turnaje v Paříži - Roland Garros. Někteří členové měli vstupenky na centrální kurt Philippa Chatriera a jiní na kurt č. 2 Suzanne Lenglenové, takže dohromady mohli shlédnout opravdu nejlepší hráče světa jako např. Serenu Williamsovou, Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala, Andyho Murrayho, Nicolase Almagra, Caroline Wozniackou, Martinu Hingisovou, a další. Z českých hráček jsme na vlastní oči viděli zápas (popř. část zápasu) Petry Kvitové, Karolíny Plíškové, Terezy Smitkové i Denisy Allertové ve dvouhrách a dále ve smíšené čtyřhře zápas finalistů tohoto turnaje páru Hradecká, Matkowski.

Druhou akcí byla na konci června účast dvou našich mladých hráčů Marka Bartošíka a Dana Šebesty na nejslavnějším tenisovém turnaji světa v londýnském WIMBLEDONU (zatím taky pouze jako diváci). I oni shlédli jak na vlastní oči vypadá nejlepší tenis na travnatém povrchu v podání např. semifinalisty tohoto turnaje Richarda Gasqueta, bývalé světové dvojky Tommyho Haase, vítěze loňské čtyřhry pár Pospisil - Sock, dále Marcose Bagdatise, parťačku Lucie Šafářové Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, Karolínu Plíškovou, Jiřího Veselého a řadu dalších hráčů a hráček, a to nejen na kurtu, ale i v celém areálu (např. Chorvata Gorana Ivaniševiše vítěze wimbledonu z roku 2001, který nyní trénuje Marina Čiliče). 

Vidět světový tenis "na živo" je opravdový zážitek a lze jen doufat, že třeba někdy v budoucnu se některého z nejslavnějších tenistů zúčastní někdo z našich členů nejen jako divák, ale i hráč...

 

Náhledy fotografií ze složky Roland Garros + Wimbledon 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář