Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený turnaj ve dvouhře žen 20.9. 2014 - výsledky

 Dne 20. 9. 2014 se na tenisových kurtech T.J. Sokol Bojkovice uskutečnil Otevřený turnaj ve dvouhře žen.

Turnaje se zúčastnilo devět tenistek z Bojkovic a okolí (Pitín, Šumice, Uh.Brod), z toho čtyři členky tenisového oddílu při T.J. Sokol Bojkovice a pět tenistek přespolních.

Turnaj se hrál na jednu skupinu, kde se všechny hráčky utkaly mezi sebou, takže každá tenistka odehrála po osmi zápasech. Vzhledem k většímu počtu zápasů se hra zkrátila na 5 gamů, přičemž se za stavu 5:5 již nedohrávalo a po bodu obdržely obě hráčky. Vznikla ovšem i situace 5:4, kdy se hrálo buď na srovnání 5:5 nebo na potvrzení výhry na 6:4. Podrobné výsledky gamů, bodů a konečného pořadí jsou uvedeny ve výsledkové tabulce.

 

dscf5819b.jpg

Na kurtech tenistky předváděly výtečné výkony a objevila se i spousta efektních výměn či úderů a bohužel také nespočet nevynucených chyb. To ale k tenisu patří a tvoří to výsledky turnaje, které nyní stručně popíšu.

Za favoritky turnaje byly považovány hráčky Věra Šimoníková,  Iva Kadlicová, Dana Tomancová a Andrea Košelíková, které se skutečně podělily o první čtyři místa v uvedeném pořadí. U Věry Šimoníkové se jednalo o malé překvapení, a to i pro ni samotnou, protože z prvních čtyř pozic obsadila právě místo první. Toho dosáhla svým nasazením a bojovnou hrou vedoucí k sedmi výhrami a jediné prohře. Se 14 body byla ve shodě i s druhou Ivou Kadlicovou, takže rozhodoval součet vítězných gamů. Stejná situace nastala také u 3. a 4. místa. Výkony těchto hráček byly tedy velmi vyrovnané.

 

dscf6013b.jpg

První čtyři jmenované hráčky obdržely věcné ceny a první tři umístěné byly navíc oceněny zlatou, stříbrnou a bronzovou medailí, což pro ně bude vzpomínka na jejich výborné výkony a výsledky v tomto turnaji.

Za jednu z favoritek byla možná považována i Eliška Bětíková, ta ale po dvou výhrách a šesti prohrách skončila až na 7. místě, tedy daleko za obhajobou 4. místa z minulého turnaje žen v singlu. Před Bětíkovou se dostaly Drahoslava Jahodová na 5. pozici a Andrea Prachařová na 6. místo. Poslední dvě místa obsadily tenistky z Pitína – 8. místo patřilo Marcele Berčíkové a na 9. místě se umístila Dagmar Maňasová. Všechny hráčky za své snažení obdržely drobnost ve formě zdravého mlsání.

Celý turnaj proběhl za příznivého slunečného počasí v dobré náladě, a to i přes projevovanou bojovnost a emotivnost hráček při jednotlivých zápasech. Všichni respektovaly stanovená pravidla a hru fair-play, takže nedošlo k žádným sporům o výsledky zápasů.

Za organizaci turnaje a přípravu cen i občerstvení patří díky organizátorkám turnaje (Prachařová, Košelíková, Bětíková a Kovačíková, která se nakonec z osobních důvodů nemohla turnaje zúčastnit).

Organizátorky turnaje chtějí touto cestou poděkovat Ivě Bartošíkové, která byla přítomna po celou dobu turnaje za barem i za objektivem fotoaparátu. O účast v turnaji ji připravil bolavý kotník, což ji i nás velmi mrzelo, ale přesto svou dobrou náladou a nezaujatým přístupem zpříjemňovala nehrajícím hráčkám čekání na jejich zápasy. Poděkování patří také manželům Koníčkovým, kteří nám s důvěrou umožnili přístup do místnosti s barem.

V neposlední řadě patří díky a uznání všem zúčastněným tenistkám, které snad strávily v areálu T.J. Sokol Bojkovice hezký sportovní den a odjížděly jen s příjemnými pocity.

Za organizátorky turnaje

Eliška Bětíková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář