Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený tenisový turnaj správce ve čtyřhře

V pondělí 28.9. 2015 se konal odložený turnaj ve čtyřhře, jehož patronem byl správce sokolských kurtů Karel Koníček.

Turnaje se zúčastnilo 9 dvojic, z toho 2 byly smíšené. Hrálo se ve dvou skupinách každý s každým na jeden klasický set. Svého favorita měla jen skupina P ve dvojici Hodál-Šopík, šance ostatních byly otevřené. To potvrdily i průběžné výsledky jak ve skupinách, tak i v bojích o přední místa. 

Skupinu P vyhrála bez ztráty bodu dvojice Hodál-Šopík, vítězem skupiny Q se stala dvojice Pražan st.+Pražan ml, rovněž bez ztráty bodu. Do semifinále postupovaly první dvě dvojice z každé skupiny s tím, že soupeřem dvojic z prvního místa byly dvojice z druhého místa protější skupiny.

Semifinále:

Hodál+Šopík - Koníček+Fiala  6 : 0

Bachůrek+Pöschl - Pražan st.+Pražan ml.  6 : 1

O 3. místo:

Koníček+Fiala - Pražan st.+Pražan ml. 7 : 5

Finále:

Hodál+Šopík - Bachůrek+Pöschl  6 : 3

Vítězové potvrdili roli favoritů. Příjemným překvapením byla dvojice Koníček+Fiala, kteří oplatili svým soupeřům „kanárovou" porážku ze skupiny a obsadili třetí místo. Rovněž je třeba pochválit naši žákovskou dvojici Stružka+Šebesta, kteří sice nevyhráli žádný zápas, ale ve skupině dokázali uhrát proti zkušeným hráčům 14 gamů.

Na závěr tradičně děkujeme Anežce a Karlovi Koníčkovým za přípravu pohoštění a péči o hráče v průběhu turnaje.Dík patří i Lukášovi Ondruškovi za řízení turnaje a zápis výsledků.