Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši tenisté si zajeli na French Open do Paříže

Koncem měsíce května si vyjeli někteří naši tenisté do Paříže, kde se konal druhý tenisový grandslam tohoto roku, tedy French Open neboli Roland Garros. Vyrazili jsme odpoledne 26. 5. v sestavě P. Křižka, K. Koníček, F. Jančařík a jako host byl L. Foltýn, který nám dělal i řidiče. Návrat byl v neděli 29. 5. v odpoledních hodinách.

Do Brna jsme jeli autem, poté jsme přesedli na autobus do Prahy. V Praze jsme už nasedli do autobusu cestovní společnosti Czech Sport Travel. Noční jízda přes Německo do Paříže utíkala docela pomalu, po třech hodinách jízdy byla vždy zastávka. V ranních pátečních hodinách jsme dojeli do Paříže. Ten den nás čekala prohlídka města, v němž bylo všude lidí a fronty na všechno. Jako první jsme navštívili dominantu Paříže, ocelovou věž Eiffelovku.

bojkovske-kvarteto-v-parizi-2.jpg

Dostali jsme se jen na druhou etáž, ale i tak jsme měli nádherný výhled na francouzskou metropoli. Pak jsme pokračovali v pěší prohlídce města, vesměs jsme se drželi podél řeky Seiny. Obědvali jsme až v pozdních odpoledních hodinách. Chlapi si dali jako předkrm tradiční šneky a hlavní jídlo jsme volili tak, aby se podobalo české kuchyni. Po našlapání několika desítek kilometrů jsme byli rádi, že jsme už na hotelu.

V sobotu ráno jsme vyrazili metrem na tenisové kurty Roland Garros. Po absolvování prohlídek jsme se dostali do tenisového areálu. Hned na začátku nám padla do oka stříbrná kovová socha Rafaela Nadala v nadživotní velikosti. Není se co divit, Nadal tento turnaj vyhrál mezi lety 2005 a 2020 třináctkrát. Pak už následovaly návštěvy venkovních kurtů, na centrální kurty nebyla šance se dostat. U centrálního dvorce Philippa Chatriera jsme potkali člena našeho tenisového oddílu Marka Bartošíka, který zde jako akreditovaný novinář zastupoval web Tenisový svět.

Na kurtech jsme viděli i některé známé tenisty a tenistky. V závěru sobotního dne jsme sledovali celý zápas Lucie Hradecké, která hrála čtyřhru s Indkou Sanjou Mirzaovou. Holky vyhrály, a tak jsme s dobrou náladou odcházeli k přistavenému autobusu a absolvovali druhou noční jízdu zpět do České republiky. Zážitek to byl pro nás na celý život. Tenisový i turistický z prohlídky krásného města, kterým bezpochyby Paříž je.

 

Náhledy fotografií ze složky French Open 2022

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář