Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní turnaj ve čtyřhře mužů

25. 7. 2017

V sobotu 22. července 2017 se konal na domácích kurtech T. J. Sokol Bojkovice již 11. ročník Mezinárodního tenisového turnaje ve čtyřhře mužů.

Organizátoři pozvali celkem 11 dvojic z různých míst Moravy a tradičně ze slovenského Bánova. Turnaje se zúčastnil mimo jiných i Max Pavlásek, otec a první trenér našeho úspěšného tenisty Adama Pavláska. Hrálo se na dvě skupiny každý s každým na jeden set. Tentokrát ze skupin postupovaly 4 dvojice podle konečného pořadí ve skupinách. Ve skupině A suverénně bez ztráty bodu vyhrála mladá dvojice Bartošík/Mihel. Skupinu B rovněž bez jediné prohry ovládla dvojice Červenka/Mikulec.

Následovaly vyřazovací zápasy podle pavouka a hned v této fázi turnaje došlo k velkému překvapení. Favorizovaná dvojice Bartošík/Mihel prohrála se slovenskou dvojicí Bánov 2, která ve skupině byla čtvrtá s jednou výhrou. Očekával se i postup dvojice Machuča/Konečný, kterou vyřadili Ondrušek/Krátký. Rozjetý Bánov 2 vyřadil další slovenskou dvojici Bánov 1 a ve finále se utkal s dvojicí Červenka/Mikulec. Slovenští tenisté vedli již 4:1, ale náskok neudrželi a prohráli 4:6.

Je vidět, že i tenis někdy nemá logiku. Ze skupiny B, která měla pouze pět dvojic a jevila se podstatně slabší než sk. A, nakonec postoupily do semifinále tři dvojice.

Turnaj měl zdařilý průběh a jménem hráčů děkuji manželům Koníčkovým za obětavou péči o hráče a chutné občerstvení.

Za tenisový oddíl František Jančařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář