Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní tenisový turnaj ve čtyřhře mužů

V sobotu 20. 7. 2019 se uskutečnil na našich kurtech další ročník tradičního tenisového turnaje v deblu mužů. Byli jsme rádi, že opět dorazily dvě dvojice z naší tenisové družební obce Bánov na Slovensku, a tudíž i letošní ročník byl "mezinárodní".

Jak už bylo avizováno, 13. ročníku se zúčastnilo celkem 13 dvojic. Původně mělo startovat 14 párů ve dvou sedmičlenných skupinách. Bohužel jeden tenista se v pátek zranil. Dvojice tak byly rozlosovány do dvou skupin, z nichž jedna byla šestičlenná. Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým na jeden vítězný set s tím, že v sedmičlenné skupině začínala všechna utkání za stavu 1:1, aby se vyrovnal časový rozdíl mezi skupinami.

Čtvrtfinále, kam postoupily čtyři nejlepší dvojice z každé skupiny, ukázalo, že los umí být ošidný. Ve všech čtvrtfinále totiž zvítězili postupující ze skupiny A  Matyáš, Švestka vs. Hatina, Ščevlík 6:0, Smrtka, Masařík vs. Bušo, Koníček 6:1, Červenka, Mikulec vs. Bachůrek, Pöschl 6:3, Hodál, Krátký vs. Mikeska, Kociňák 6:4.

V semifinále porazila dvojice Matyáš, Švestka pár Smrtka, Masařík 6:3 a dvojice Hodál, Krátký pár Červenka, Mikulec rovněž 6:3. Celkovými vítězi turnaje se stali Ladislav Matyáš a Dušan Švestka z Drslavic, kteří ve finále porazili pár Pavel Hodál, David Krátký 6:4. Třetí místo obsadila po vítězství 6:4 dvojice Mira Smrtka, Jožka Masařík z Uherského Brodu.

Vítězové obdrželi poháry a věcné ceny, ostatní účastníci turnaje drobné upomínkové předměty. Po celý den bylo pro hráče zajištěno občerstvení, jehož zlatým hřebem byl zvěřinový guláš od našeho hráče Jirky Rapanta. Počasí rovněž vyšlo na výbornou, a tak se nelze než těšit na další ročník.

foto_ctyrhra_muzu.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář