Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký byl tenisový rok 2009 ?

5. 1. 2010

 ROČNÍ  BILANCE  TENISOVÉHO  ODDÍLU  PŘI  TJ  SOKOL  BOJKOVICE

V loňském roce bylo naše úsilí zaměřeno na tyto základní cíle:

a) splnit obsahově náročný plán činnosti oddílu

b) pokračovat v kurzech mladých tenistů ve spolupráci s DDM

c) nadále vytvářet podmínky k využití areálu pro potřebu veřejnosti

d) získat další tenisové zájemce jako členy tenisového oddílu

e) pokračovat ve zkvalitnění našeho tenisového prostředí

Tenisová sezona jako obvykle začala plněním pracovních úkolů, tzn. odstraněním následků zimy a přípravou kurtů a okolí na novou sezonu. Díky příznivému počasí jsme si mohli dovolit hrát na kurtech již v měsíci dubnu. Hlavní tenisovou sezonou  je období květen až září, kdy probíhají tenisové turnaje. Tenisový oddíl připravil a uskutečnil jedenáct domácích turnajů pro muže a ženy a jeden turnaj pro žákyně. Na druhé straně se naši tenisté zúčastnili pěti turnajů pořádaných jinými tenisovými oddíly. Sem zejména patřili naši tenisoví přátelé z Bánova ve Slovenské republice a ze Šumic. Nelze jednotlivě hodnotit každý turnaj, ale k těm nejkvalitnějším určitě patřil náš III. ročník mezinárodního turnaje ve čtyřhře mužů a turnaje na Slovensku. Ale velmi zajímavý a sportovně hodnotný byl i mezinárodní turnaj smíšených družstev v Šumicích. Pro naše domácí tenisty byl vrcholem závěrečný turnaj mužů a žen o přeborníky oddílu pro rok 2009 . Zde jsou výsledky:

Muži:

1. Koníček Karel  

2. Kaplan Jiří ml.  

3. Hodál Pavel 

4. Jančařík František 

5. Vítek Zdeněk

6. Velecký Jaroslav

7. Kaplan Jiří st.


Ženy:

1. Košelíková Andrea

2. Raková Pavla

3. Prachařová Andrea 

4. Raková Lucie


Pozornost v tomto roce věnoval oddíl i přípravě nových talentů ve spolupráci s DDM. Je zajímavé, že větší zájem o tenis v Bojkovicích projevují dívky. Kluci postupně odpadávali  a zřejmě jim lépe vyhovuje individuální tenisové vyžití. V kategorii žákyň zaznamenaly pokrok zejména starší žákyně a tak jsme pro ně v září připravili turnaj. Tento jsme chtěli ještě rozšířit o další žákyně trénující jinde a na vyšší úrovni, ale obě v době konání turnaje onemocněly. Tak mezi sebou bojovaly pouze tři domácí mladé tenistky a pořadí bylo následující:


Žákyně:

1. Raková Lucie

2. Stružková Kristýna

3. Svitáková Michaela


Největší radost se svých svěřenkyň má trenér František Jančařík, protože chce, aby během dvou tří let proháněly naše dospělé tenistky. A to určitě je reálný cíl, ale vše záleží na jejich přístupu a sportovní chuti.

Sportovní areál TJ Sokol Bojkovice byl k dispozici organizacím, firmám i soukromým osobám s možností posedět u táboráku, zapinkat si na tréninkové zdi či zahrát tenis na kurtech. Kdo nepřišel k nám posedět, tak využil naše zahradní stoly a lavice pro svoje jiné slavnostní účely.

Členové oddílu hodně zapracovaly na zvelebení vlastní klubovny, ale i ostatních prostor areálu. V klubovně byla provedena úplná rekonstrukce sprchovací místnosti a dřevěnými palubkami byla obložena čelní stěna, kde chceme postupně vybudovat fotogalerii našich členů-tenistů a tenistek a koutek pro umístění pohárů a jiných trofejí. Další technické úpravy se provedly v okolí kurtů. Tenisový oddíl zakoupil vyplétací stroj na rakety, který bude sloužit nejen hráčům oddílu, ale i ostatním zájemcům tenisu. Odpadne tak komplikované zabezpečování výpletu raket v jiných městech.

V závěru bych si chtěl postesknout nad tím, že není moc zájem o organizovaný tenis ze strany místních občanů a mládeže. Přitom se v Bojkovicích hraje tenis na několika místech a jak mám možnost sledovat, jsou mezi nimi i nadějní talentovaní hráči. Zřejmě jim to tak vyhovuje, ale je to škoda, protože tenis je silně specifický sport, kde je potřeba do detailu vysvětlovat fázi každého úderu, jinak další růst je těžký a pomalý.

Závěrem bych chtěl říci, že uplynulý tenisový rok byl co do termínů a akcí značně bohatý a je pro nás závazkem pro období další. K tomu je zapotřebí aktivní zapojení všech stávajících členů a rozložení úkolů a povinností úměrně na všechny.

 

Za tenisový oddíl TJ Sokol Bojkovice

František  Jančařík

 


 

 

Náhledy fotografií ze složky Bilance za rok 2009

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář