Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družební setkání tenisových veteránů 12. června 2024

Ve středu 12.6. 2024 se uskutečnilo na kurtech T.J. Sokolu Bojkovice družební setkání tenisových veteránů ze slovenského Bánova,Trenčianské Turné, Bojkovic a pozvaných tenistů ze Šumic a Uherského Brodu. Tentokrát nám nešlo o body, vítězství či pořadí, ale opravdu jen o přátelské setkání, přátelský tenis a kamarádské posezení. Když se vzpomene v dnešním tenisovém světě slovo tenisový veterán, tak většinou jde o hráče, kteří před deseti či pátnácti lety skončili svoji tenisovou kariéru. Takže se pohybují ve věku od 40 let a výše. Ale na nás, opravdové tenisové veterány, věkem nemají. 

Z Bánova k nám zavítali Imro Ostrožlík 83 let, Laco Mrkvica 80 let, Laco Morvai 78 let a i další, Ščevlík Tono, Andráši Palo mají okolo 70 let, stejně tak Jozef Kováč z Trenčianské Turné. 

Z našich tenistů byl nejstarší Jirka Kaplan 78 let, Franta Jančařík 74 let , Karlovi Koníčkovi 70 let naskočí cca za dva měsíce, Laďa Kalous ze Šumic 70 let, Járovi Veleckému a Zdeňkovi Vítkovi pár roků do sedmdesátky ještě chybí.   

Počasí nás v tenisu trochu přibrzdilo, takže jsme začali hrát až před polednem. Ale jak jsem psal výše, nešlo o body a pořadí, ale jsme se v průběhu mezi sebou střídali a užívali si tenisový pohyb. Více méně můžeme být na sebe pyšní, že v našem věku dokážeme ještě udržet tenisovou raketu a nechodíme o hůlkách. Naši slovenští tenisoví přátelé mile překvapili Karla Koníčka a předali mu pěkné dárky k jeho nadcházejícím 70. narozeninám. Zvlášť zajímavý byl sýrový dort i s malým ohňostrojem. 

Naše tenisové setkání se všem přítomným líbilo. Jménem všech hráčů děkuji Karlovi za přípravu této pěkné tenisové akce a Anežce Koníčkové za celodenní péči o nás po stránce občerstvení.