Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ani tenisté přes zimu nezaháleli !

7. 3. 2013

 Podzimní a zimní bilance tenisového oddílu- 2012/2013

Po zahájení rekonstrukčních prací našich tenisových kurtů jsme přenesli aktivitu do sportovního areálu Niva v sousedním Pitíně, kde jsou rovněž vynikající tenisové podmínky. V závěru podzimu jsme využili zbytku pěkných dnů a hráli jsme ještě nějakou dobu na otevřených kurtech a to jak dospělí členové, tak i naše tenisové naděje. Po postavení tenisové haly se zbytek zimní tenisové sezóny přesunul již do tohoto pěkného tenisového stánku.

Vedle tréninkových zápasů a probíhajících kurzů dětí pod vedením F. Jančaříka,  se naši členové zúčastnili 16 zimních turnajů, z toho bylo 5 turnajů pro děti. V silné konkurenci obsadili naši dospělí tenisté jedno první místo, šest druhých a pět třetích míst.

Mezi nejaktivnější dospělé členy patřili – Lukáš Ondrušek-5x na turnaji, Lukáš Steiner-3x, Pavel Hodál-3x, Frant. Jančařík-3x, Petr Krahula-3x, Jiří Maštalíř-3x, Karel Koníček-3x, Pavel Křižka-2x, Jiří Rapant-2x , někteří další členové po jedné účasti.

Do zahájení rekonstrukce oddílových kurtů bylo v kurzu žáků licencovaného tenisového trenéra ČTS Františka Jančaříka celkem 12 dětí, z toho 7 chlapců a 5 děvčat. Všichni žáci jsou řádnými členy T.J. Sokol Bojkovice. Kurzy probíhaly 4-5 dnů v týdnu, u některých žáků i dvakrát týdně. Na našich kurtech jsme uspořádali v létě turnaj žáků k Mezinárodnímu dni dětí. Po té, co byly kurty postupně připravovány na rekonstrukci, přesunuly se kurzy dětí do areálu Niva v Pitíně. Tréninky probíhaly nejprve na venkovních kurtech, po poklesu teplot a postavení tenisové haly se trénink žáků přesunul sem. Protože poplatky za kurt zde nejsou malé – 230Kč/1 hod. a ne každý z rodičů na to měl, pokračovalo v hale jen 8 dětí. Zimní kurzy probíhají v pondělí, středu a v sobotu v rozsahu 1 až 2 hodin. Do dnešního dne jsme se organizačně i účastí spolupodíleli na níže uvedených dětských a mládežnických turnajích :

Pozn. Klikněte na turnaj a dostanete se do fotogalerie turnaje.

15.9. – Tenisový turnaj pro kluky a holky

10.11. – Tenis dětí a mládeže

25.11. – Chlapecký turnaj v singlu

8.12. – Mikulášský turnaj dětí

13.1. – Novoroční tenis rodičů a dětí ve čtyřhře

Do konce zimní tenisové sezóny připravujeme pro naše tenisové naděje ještě minimálně 3 tenisové setkání za účasti rodičů. Pak už naše žákovská aktivita bude pokračovat na nových kurtech T.J. Sokolu Bojkovice. Věříme, že tomu tak bude na jaro co nejdříve.

Turnaje byly organizovány pod hlavičkou místního nově vzniklého Sportklubu Niva. Tímto bych chtěl poděkovat hlavním aktérkám, které se o nás pečlivě staraly,  zejména Marcele Berčíkové a Janě Šustkové.  Naši hráči byli organizačně nápomocni, protože postupně se obě učily od zkušenějších tenistů. Další turnaje již bez problémů zvládaly.

PS. Komu jsem nějakou účast ubral, dejte vědět, opravím to. Uzávěrka provedena k poslednímu turnaji konaného 3.března 2013. Ještě další turnaje jsou v  zimním období plánovány, tak mají možnost  se zúčastnit i další členové.

Škoda, že se nám nepodařilo vtáhnout do zimní tenisové aktivity naše oddílové tenistky, zatím co jejich soupeřky tvrdě trénovaly i přes zimu.

Za tenisový oddíl

František Jančařík 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zimní aktivita našich tenistů

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář