Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. ročník tenisového turnaje O pohár starosty města Bojkovic

31. 8. 2020

V sobotu 29. 8. 2020 se na našich kurtech uskutečnil jubilejní 20. ročník tenisového turnaje ve dvouhře mužů O pohár starosty města Bojkovic. Turnaje se zúčastnilo celkem 16 hráčů, což je v podstatě maximální kapacita, kterou jsou naše dvorce schopny pojmout.

Po slavnostním zahájení a přivítání hráčů, mimo jiné místostarostkou města Dagmar Peřestou (starosta byl v sobotu bohužel mimo ČR), proběhlo rozlosování turnaje. Hráči byli rozděleni do čtyř čtyřčlenných skupin. Vítěz skupiny postupoval přímo do čtvrtfinále, hráči na druhém a třetím místě se utkali v osmifinále. Turnaj byl velmi vyrovnaný a kvalitativně na velmi vysoké úrovni. O tom svědčí mimo jiné i fakt, že jeden z hlavních kandidátů na vítězství Albert Šašinka vypadl již ve čtvrtfinále.

Výkonnostní kvalita hráčů se bohužel, stejně jako loni, podepsala na nízké účasti hráčů z Bojkovic, kdy se letos turnaje zúčastnil pouze jediný Bojkovjan, a sice starosta naší tělocvičné jednoty Pavel Křižka. Ostatní hráči dorazili ze širokého okolí (Brno, Zlín, Uherské Hradiště, Uherský Ostroh, Nivnice, Luhačovice, Uherský Brod atd.). 

Stejně jako loni byly výsledky zapisovány on-line, a vývoj turnaje tudíž mohli sledovat i ti, co na naše kurty nedorazili osobně. Přehled všech zápasů a konečné výsledky naleznete ZDE.

Celkovým vítězem se nakonec stal mladý tenista z Uherského Hradiště Viktor Puk, když ve velmi pěkném finále porazil o generaci staršího Petra Bušo těsně 6:4. Třetí místo obsadil David Krátký, když v zápase o bronz porazil vítěze z let 2017 a 2018 Milana Miklase 6:3.

Davidu Krátkému a jeho firmě London Club s. r. o. patří velký dík za organizaci turnaje a věcné ceny v hodnotě 5.500 Kč, které věnovala nejlepším hráčům. Poděkování patří taky našemu správci Karlu Koníčkovi a jeho ženě Anežce za zajištění bezproblémového průběhu celého turnaje, včetně výborného občerstvení. V neposlední řadě patří dík Městu Bojkovice, které podpořilo tento turnaj a přispívá také dlouhodobě na činnost celé naší tělocvičné jednoty.

starosta_2020_sokol.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pochvalu

(Koníček , 2. 9. 2020 10:24)

Velkou pochvalu za organizaci a zajištění cen si zaslouží david krátký je vidět že ho tenis baví a má k našemu areálu lepší vztah než někteří nasi členové