Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. ročník tenisového turnaje O pohár starosty města Bojkovic

19. 9. 2016

V sobotu 17. 9. 2016 se na našich kurtech uskutečnil již 16. ročník tenisového turnaje O pohár starosty města Bojkovic ve dvouhře mužů. Turnaje se nakonec zúčastnilo 13 hráčů. Bohužel kvůli špatnému počasí se omluvili naši tenisoví přátelé ze slovenského Bánova.

Turnaj zahájil v 8:30 hod. starosta Bojkovic Petr Viceník, který přivítal účastníky turnaje a popřál jim hodně úspěchů. Rovněž poděkoval Sokolu Bojkovice za jeho aktivity v oblasti sportu pro širokou veřejnost. Poté již starosta Sokola Pavel Křižka seznámil hráče se systémem turnaje a pořadím zápasů. Vzhledem k počtu účastníků byly vytvořeny tři skupiny (dvě po čtyřech hráčích a jedna pětičlenná), s tím že do čtvrtfinále postoupí dva nejlepší hráči z každé skupiny + třetí hráč z pětičlenné skupiny + lepší z hráčů na třetím místě ze čtyřčlenných skupin.

Bohužel čáru přes rozpočet udělalo počasí. Od 10 hod. začalo pršet a ani aktuální předpověď pro Bojkovice nebyla příznivá. Vedení turnaje tedy po dohodě s hráči přesunulo zbývající zápasy na neděli. V neděli se již počasí umoudřilo a tak se turnaj mohl zdárně dohrát.

Po odehraných skupinách se ve čtvrtfinále utkaly dvojice Kaplan - Šebesta (6-1), Krátký - Křižka (6-4), Hodál - Mihel (6-1), Maštalíř - Poschl (6-0). V semifinále pak Kaplan porazil Krátkého 6-0 a Maštalíř Hodála 6-4. Honza Kaplan zvládl i finále, v němž si poradil s Jirkou Maštalířem 6-1 a odváží si putovní pohár pro vítěze domů do Brna. V dramatickém boji o 3. místo byl nakonec šťastnější Pavel Hodál, který odvrátil dva mečboly a nakonec zvítězil 7-5.

Kromě putovního poháru pro vítěze si hráči na prvních třech místech odnesli i další věcné ceny a poháry, hráči na zbývajících místech obdrželi drobné tenisové doplňky. Tímto bychom chtěli poděkovat městu Bojkovice za podporu, kterou tomuto turnaji věnovalo, a už nyní se těšíme na další již 17. ročník, který se uskuteční 16. 9. 2017.

 

Náhledy fotografií ze složky Turnaj o pohár starosty 2016

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář