Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. ročník mezinárodního turnaje ve čyřhře mužů nad 110 let - výsledky

2. 7. 2013

 Tenisový oddíl uspořádal na svých kurtech dne 29.6. 2013

1. ročník mezinárodního turnaje ve čtyřhře mužů nad 110 let,

což pro nezasvěcené znamená, že součet věků ve dvojici musel být nejméně 110 let a každý z dvojice musel mít nad 50 let.

Na tento zajímavý turnaj bylo pozváno celkem deset dvojic, z toho ze Slovenské republiky 4 dvojice z Bánova a 1 z Trenčianské Turné, z České republiky 1 dvojice ze Šumic, 1 uherskobrodsko-brněnská a 3 dvojice postavil domácí tenisový oddíl. 

Hranici 110 let mnohé dvojice silně překračovaly. Mezi účastníky byli tři opravdoví veteráni, kteří měli přes 70 let = klobouk dolů !  Už jen v úctě vůči nim by se mohla pro příští ročník zvýšit věková hranice na 120 let, jak bylo původně plánováno.

Účastníci turnaje byli rozděleni do dvou skupin – zelená a modrá, kde hrál každý s každým na jeden set. Po ukončení zápasů ve skupině, hráli spolu o další postup vítěz zelené skup. s druhým modré skup. a vítěz modré skup. s druhým zelené skup. Vítězové těchto zápasů postoupili do finále a poražení hráli o třetí místo.

Turnaj neměl vyloženého favorita, protože se moc nevědělo v jakém složení přijedou naši přátelé ze Slovenska. Do finále se nakonec probojovaly možná trochu nečekaně, ale zaslouženě domácí dvojice Ondrušek+Jančařík a šumická dvojice Běťák+Kalous. Zaslouženě proto, že obě vyhrály svoje skupiny bez ztráty bodu. V boji o třetí místo porazila domácí dvojice Koníček+Kaplan st.  překvapení turnaje dvojici Lerch+Chovanec .

Přehled výsledků turnaje :

 

p1030806b.jpg

 

Semifinálové zápasy :

Ondrušek+Jančařík  :  Koníček+Kaplan st.   6 : 3

Běťák+Kalous  :  Lerch+Chovanec   6 : 2  

Zápas o 3. - 4. místo :

Koníček+Kaplan  :  Lerch+Chovanec   6 : 2

 

Finálový zápas :

Ondrušek+Jančařík  :  Běťák+Kalous 7 : 5 

 

Na výsledky ostatních zápasů se můžete podívat ve fotogalerii, kde je ofocena druhá část výsledkové listiny včetně konečného pořadí.

Pořadatelé Jiří Kaplan st. a Zdeněk Vítek zvládli přípravu turnaje  bez problémů a přispěli tak k jeho zdárnému průběhu. Děkujeme tímto i Anežce Koníčkové, která nám opět pomohla při podávání občerstvení.

Za tenisový oddíl

František Jančařík

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář