Jdi na obsah Jdi na menu
 


X. jubilejní Štěpánský turnaj je za dveřmi ...

14. 12. 2007
T.J. Sokol Bojkovice srdečně zve
všechny příznivce nejpopulárnějšího sportu na

jubilejní X. ročník Štěpánského turnaje v sálové kopané,
který se uskuteční
ve středu 26.12.2007 od 13:00 hod.
ve sportovní hale v Bojkovicích.

V rámci turnaje pro fanoušky připravujeme autogramiádu českého fotbalového reprezentanta - odchovance místní Slovácké Viktorky Bojkovice - ONDŘEJE KÚDELY, který na MS v kopané do 20 let letos v Kanadě vybojoval stříbrnou medaili !!! 

Seznam účastníků: 

- SOKOL Bojkovice,   
- HANAR Bojkovice,
- MĚSTO Bojkovice,   
- TEAM Záhorovice,  
- SOKOL Zlín-Štípa,

Pořadí zápasů:

1/ 13:00 Město - Hanar, 
2/ 13:30 Sokol - Štípa,
3/ 14:00 Město - Záhorovice,   
4/ 14:30 Hanar - Sokol,  
5/ 15:00 Štípa - Záhorovice,  
6/ 15:30 Sokol - Město,   
7/ 16:00 Hanar - Štípa,
 8/ 16:30 Záhorovice - Sokol, 
9/ 17:00 Štípa - Město,
10/ 17:30 Záhorovice - Hanar.  

Pravidla turnaje
:

Mužstvo je tvořeno čtyřmi hráči v poli + brankář, na soupisce mohou být hráči starší 30 let /roč. 1977 a starší/. U každého mužstva jsou povoleni 2 hráči mladší! – při protestech musí hráč věrohodně doložit svůj datum narození – např. občanským průkazem - pokud by se prokázalo, že za mužstvo hrálo více mladších hráčů než je povoleno, výsledkem 0:3 se kontumují všechna utkání mužstva, ve kterých bylo pravidlo porušeno! Střídání je libovolné v průběhu utkání. Hraje se systémem každý  s každým 2x12 min. hrubého času, který může být zastaven pouze rozhodčím v příp. nepředvídané události (např. zranění hráče). Při překročení brankové čáry míčem (mimo branku) se zahrává rohový kop nebo rozehrává brankář. Na „dlouhých stranách“ hřiště je míč ve hře, dokud neopustí hrací plochu směrem do hlediště (hraje se tedy i po odrazech míče od bočních mantinelů - do výše dřevěného obložení!) Auty se rozehrávají nohou z místa, kde míč opustil hrací plochu. Aut se rozehrává i při dotyku míče do stropu nebo basketbalové či jiné konstrukce. „Malou domů“ brankář nesmí chytit do ruky, jinak následuje pokutový kop. (Za malou domů se nepovažuje přihrávka částí těla od kolena nahoru.) Veškeré spory na hřišti řeší delegovaný rozhodčí. Brankář může chytat míč do ruky pouze v 6-ti metrovém území u branky, pokud se dotkne míče rukou mimo toto území, následuje pokutový kop. Od vlastní branky rozehrává míč vždy brankář z šestimetrového brankového území - rukou nebo nohou, a to bez jakéhokoliv prostorového omezení, týkajícího se délky výhozu či výkopu. Pokud brankář položí míč na zem, tento je již opět ve hře a hráč soupeře může dosáhnout branky. Při položení míče brankářem na zem, brankář nesmí míč opětovně chytit, jinak následuje pokutový kop. Při faulu v 6-ti metrovém území nebo při hraní rukou bránícím hráčem v tomto území následuje pokutový kop, při faulu mimo toto území nebo hraní rukou následuje přímý kop, hráči soupeře musí stát ve vzdálenosti minimálně 3 m od míče. Při hrubém faulu nebo úmyslné ruce následuje vyloučení na 2 min. (i při obdržení branky odehraje mužstvo v oslabení celé 2 min.!) - při vylučování rozhodčí vždy zastaví čas. Při výhozu míče brankářem přes celé hřiště, aniž by se ho kdokoliv dotknul, branka neplatí. Branky může být jinak dosaženo i střelou přes celé hřiště, žádné omezení zde neplatí.Gól platí i po kopu, kterým se míč rozehrává z autu.  

Výhra - 3 body, remíza - 1 bod, prohra - 0 bodů

Co rozhoduje při rovnosti bodů v závěrečné tabulce:


Rovnost bodů 2 mužstev:

1/ vzájemný zápas,
2/ rozdíl branek ze všech utkání,
3/ větší počet vstřelených branek ze všech utkání,
4/ dodatečný penaltový rozstřel 

Rovnost bodů 3 a více mužstev:

1/ minitabulka ze vzájemných zápasů,
        a) počet bodů
        b) rozdíl branek
        c) větší počet vstřelených branek
2/ rozdíl branek ze všech utkání,
3/ větší počet vstřelených branek ze všech utkání,
4/ direktivní rozhodnutí organizačního výboru turnaje.

Pevně doufáme, že náš Štěpánský turnaj bude oslavou fenoménu jménem fotbal a příjemným spestřením vánočních svátků pro všechny zúčastněné!  Na všechny týmy a boje v duchu fair play se těšíme!

 



 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář