Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpánský turnaj - 26.12.2006

26. 12. 2006

Štěpánský turnaj v sálové kopané 2006

Jak se již stalo v Bojkovicích pěknou sváteční tradicí, tak i letos připravil oddíl sálové kopané Tělocvičné jednoty Sokol Bojkovice Štěpánský turnaj. Dlouhou dobu to vypadalo, že turnaj bude obsazen jen čtyřmi účastníky. Na pozvání sokolů kývla následující mužstva - Hanar, Město Bojkovice a Team Šumice. Na poslední chvíli se k naší radosti přihlásilo také již dříve oslovené mužstvo Záhorovic, které rozšířilo počet účastníků turnaje na pět a přislíbilo ve svém mužstvu dokonce účast ligových hráčů.
Jedinou podmínkou ke startu v turnaji byla spodní věková hranice hráčů – 30 let. To znamená, že v turnaji mohli startovat pouze hráči narození v roce 1976 a starší. Na tuto skutečnost byla všechna mužstva dopředu náležitě upozorněna a před samotným turnajem dostali vedoucí jednotlivých mužstev propozice turnaje s přesnými pravidly, včetně výše uvedené „věkové“ podmínky, i v písemné podobě.
Příjemným překvapením pro nás bylo, že se v dresu Záhorovic skutečně objevili bývalí spoluhráči z prvoligových teplických Stínadel Dušan Tesařík a Radek Divecký. Spolu s nimi nastoupil i hráč klubu Bohemians 1905 - Lukáš Matůš. Pokud byli tito tři hráči spolu na hřišti, bylo radost se na jejich hru dívat a už už jsme mužstvu Záhorovic připravovali nejcennější trofej za vítězství v turnaji. Bohužel, nakonec mělo být všechno jinak ...
Velmi nepříjemným momentem byl totiž v závěru turnaje protest ostatních mužstev (zcela v souladu s pravidly) proti startu hráče Matůše pro nedostatečný věk. Ještě horší však bylo, že se tento protest ukázal být naprosto oprávněným, když bylo na internetových stránkách jeho klubu prokazatelně zjištěno, že se Matůš narodil v roce 1980 a je mu tedy o čtyři roky méně než povolují regule soutěže!!! Duch fair play, ke kterému vyzývaly v poslední větě písemná pravidla turnaje, tak byl jednoznačně pošlapán a mužstvu Záhorovic byly zcela po právu organizačním výborem TJ Sokol dle pravidel zkontumovány všechny výsledky v poměru 0:3. Pravidla jsou totiž stejná jak pro ryzí amatéry, tak pro ligové fotbalisty! Není třeba dodávat, že příjemnou náladu v hale vystřídaly hodně rozpačité okamžiky a chuť poděkovat ligovým hráčům za jejich výkony a účast na našem turnaji byla nenávratně pryč.
Dramaticky se tak změnila závěrečná tabulka a po výše uvedených skutečnostech se vítězem IX. ročníku Štěpánského turnaje stalo mužstvo Hanaru se ziskem 12 bodů (skóre 14:0) před Sokolem – 7 bodů (7:2), Městem Bojkovice – 6 bodů (6:10), Šumicemi – 4 body (4:7) a Záhorovicemi – 0 bodů (0:12). ObrazekIndividuálními trofejemi byly odměněny opory vítězného mužstva: nejlepší brankář turnaje - Jan Urbánek, a nejlepší střelec turnaje – Drahomír Prachař, autor 4 branek. Poděkování patří i nestranným rozhodčím – Pavlu Florešovi a Lubomíru Valterovi ml.

Přehled výsledků: Sokol-Město 4:1, Hanar-Město 5:0, Sokol-Šumice 0:0, Město-Šumice 2:1, Hanar-Šumice 5:0, Sokol-Hanar 0:1.

 

Barvy pořádajícího Sokola při sportovním zápolení hájili: nestor mezi tyčemi Karel Koníček, dále Jan Snopek, Pavel Křižka (2 branky), Josef Urbánek, Josef Rosík, Jiří Kaplan, Roman Stružka, David Hověžák (2) a Karel Raška (1).Obrazek

 

Pevně věříme, že za rok na Štěpána dodrží všechna pozvaná mužstva námi nastavená pravidla a důstojně tak oslavíme ve sváteční atmosféře jubilejní X. ročník tradičního sokolského turnaje.

 

Náhledy fotografií ze složky Štěpán 2006

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář