Jdi na obsah Jdi na menu
 


II.ročník Teiko Cupu

2. 7. 2009
Teiko cup je největší turnaj v malé kopané na jižní Moravě. Druhý ročník tohoto turnaje se odehrál ve dnech 20.-21.6.2009 ve sportovním areálu TJ Spartak Hluk. Turnaje se zúčastnilo celkem78 týmů rozdělených do 3 kategorií. V hlavní kategorii bylo přihlášeno 54 týmů rozdělených do 9 skupin. Druhou kategorií byl turnaj žen pod názvem Teiko Women cup.
Poslední kategorií byl turnaj starých pánů ( nad 35 le), kterého se zúčastnil  náš tým ve složení: Koníček K., Urbánek Jos., Kaplan J., Fiala J., Prachař Dr., Křižka P.
Turnaj je určen pro registrované i neregistrované hráče a systém turnaje zajišťuje každému týmu odehrát minimálně pět zápasů.
 V naší kategorii se turnaje zúčastnilo 12 týmů rozdělených do dvou skupin
po 6 účastnících. Do čtvrtfinále postoupily z každé skupiny  nejlepší týmy, které se poté utkaly systémem  1-4,2-3.
Utkání se hrála na hřištích o rozměrech 40x20 metrů, hrací doba 2x8minut, počet hráčů 4+ 1,střídání – hokejové.
My jsme byli vylosováni do skupiny A, která se hrála v dopoledních hodinách za nepříznivého počasí.
Našim prvním soupeřem byl  favorit naší kategorie Meruňka team Hluk. Za toto mužstvo nastoupili současní i bývalí hráči Hluku v čele s Michalčíkem L., Sopůškem atd.
Soupeř byl technický lépe vybaven, ale přesto jsme po brankách Prachaře a Křižky vybojovali zaslouženou remízu 2:2. V tomto utkání se zranil p. Křižka ( utržený vnitřní křížový vaz),což znamenalo, že v dalších utkáních jsme již nemohli střídat.
Druhé utkání jsme sehráli s týmem AC Gemaspol Jeseník. Soupeř nás značně podcenil, po jeho dvou neproměněných  šancích jsme převzali iniciativu a po samostatné akci Prachaře jsme v utkání zvítězili 1:0.
Třetí utkání jsme odehráli s týmem Old Boys Moravský Beroun. V utkání jsme byli jasně lepším týmem a po brankách Prachaře a Urbánka jsme vedli 2.0 a pouze jsme soupeři dovolili začátkem druhé půle zkorigovat výsledek na konečných 2:1.
Dalším soupeřem byli Docenti Němčice. Oběma týmům k postupu do čtvrtfinále postačila remíza. Z tohoto důvodu bylo utkání opatrné a skončilo remízou 0:0.
K poslednímu utkání ve skupině jsme nastoupili proti SK Ostrožská Lhota. Toto utkání jsme z časových důvodů odehráli na tréninkovém hřišti, které bylo nerovnoměrné. Po neproměnění několika vyložených šancí a štastně tečované střele soupeře jsme prohráli1:0.    Nutno podotknout, že v průběhu druhé půle se zranil Fiala J. ( natažené tříslo ) a utkání jsme dohrávali pouze se třemi hráči v poli.
 O konečném pořadí v naší skupině při rovnosti bodů rozhodla minitabulka mezi námi , Hlukem a Jeseníkem. Z této tabulky jsme vyšli jako vítězové my se čtyřmi body, druhý
Jeseník (3) a Hluk (1).
Vzhledem k tomu, že skupina B se odehrávala odpoledne a první čtvrtfinálový zápas se hrál až v 17.45 hodin , tak jsme se rozhodli k návratu domů a k doplnění kádru. Podařilo se nám tým doplnit o dva hráče a to:Rosíka J.a Gazdíka J.
Jako vítězové skupiny A jsme nastupovali k prvnímu čtvrtfinálovému zápasu proti 4 týmu sk. B kterým byl  Tsunami Příbor. Dva noví hráči nezapadli koncepčně do naší hry, ve hře byla značně znát nesehranost a dosti velký časový interval /5 hodin/ od posledního utkání ve skupině učinil své.. Soupeř  z jednoho rychlého protiútoku vstřelil jedinou branku utkání , čímž zvítězil 1:0 a postoupil do semifinále. Dle mého pohledu se jednalo o nejslabší tým proti kterému jsme na turnaji hráli, přesto že tento tým naši kategorii vyhrál.
Celkově jsme na turnaji obsadili 5.místo , jelikož jsme se z vyřazených týmů umístili  nejvýše.
Turnaj byl pro nás velkou zkušeností a porovnáním  výkonostního měřítka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

komentář

(bartez, 2. 7. 2009 19:51)

pepo máš to pěkně napsané a chtělo by to dát do spravodaje i s fotkou