Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŽP - 3. turnaj - BÁNOV 23.09.2007

12. 10. 2007

V neděli 23. 9. 2007 jsme se zúčastnili v Bánově třetího kola župního přeboru ve volejbale mixů. Turnaje se zúčastnilo pět týmů, hrálo se systémem každý s každým na dva hrané sety do 25 bodů. Po dvou odehraných kolech bylo jasné, že o celkové vítězství v župním přeboru se poperou družstva Bojkovic a Vlčnova A. Největší konkurenti Bánov a Pitín už do celkového pořadí nemohli zasáhnout. Bánov se nezúčastnil minulého kola v Bojkovicích, tím pádem měl body jen za první kolo ve Vlčnově, a Pitín dojel do Bánova v oslabené sestavě. Naše družstvo odehrálo s družstvy Vlčnova A a Bánova docela vyrovnané zápasy se střídavým výsledkem. Vlčnov A jsme porazili a s Bánovem, po nevydařeném zápase z naší strany, prohráli. S družstvem Pitína jsme odehráli nečekaně vyrovnanou partii se šťastným koncem pro nás. V tomto utkání jsme udělali mnoho vlastních chyb, což nás v samotném závěru mrzelo nejvíce. Družstvo Vlčnova B jsme po vydařené hře jednoznačně porazili. Naše družstvo hrálo v sestavě: Yvetta Michalčíková, Dana Táborská, Radka Lahutová, Petr David, Zbyněk Chupík, Rosťa Máca, Radek Lahuta a Marek Polanský. Pořadí na turnaji v Bánově bylo následující: první skončil Bánov, druhé bylo družstvo Bojkovic, třetí Vlčnov „A“, o čtvrtém a pátém místu rozhodoval rozdíl míčů mezi družstvy Pitína (4. místo) a Vlčnova B (5. místo). 

 

Už předem bylo jasné, že o celkovém vítězi župního přeboru při stejném počtu bodů bude rozhodovat rozdíl míčů. O to víc nás mrzí utkání s Pitínem, které jsme vyhráli až v samotných koncovkách vždy o dva body, což nás v konečném důsledku stálo první místo.

 

 

 

Celkové pořadí po třech turnajích je následovné:

 

 

 

1. místo

 

Vlčnov A

 

18 bodů

 

rozdíl míčů +103

 

2. místo

 

Bojkovice

 

18 bodů

 

rozdíl míčů +99

 

3. místo

 

Pitín

 

13 bodů

 

rozdíl míčů -102

 

4. místo

 

Bánov

 

13 bodů

 

rozdíl míčů -226

 

5. místo

 

Vlčnov B

 

10 bodů

 

 

 

 

 

6. místo

 

Malenovice

 

3 body

 

 

 

 

 

7. místo

 

Uherský Brod

 

0 bodů

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V celkovém pořadí záleželo na tom, aby se družstvo zúčastnilo každého turnaje a bodovalo, protože ztráta bodů je dosti citelná a nesmazatelná. Mrzí mě neúčast Malenovic, které bylo pouze na turnaji v Bojkovicích, a družstva Uherského Brodu, které nepřijelo ani na jeden turnaj, i když bylo zváno a ani se neomluvilo. Pokud by se tato družstva pravidelně zúčastňovala, tak by pořadí bylo možná jiné, ale hlavně by se musel určit jiný systém turnaje pro sedm družstev, jako to bylo např. v loňské sezóně (1. liga, 2. liga). Závěrem bych se chtěl zmínit o „nestandardním“ rozlosování soutěže, kdy po prvním kole se postupovalo do regionálního kola a ostatní turnaje (2. a 3. kolo) hrané na podzim se hrály pouze o prestiž, diplom či pohár, což mi nepřijde zrovna ideální. První a druhé kolo by se mohlo odehrát dříve než v dubnu, aby výsledky měly nějakou vypovídající hodnotu. Při rozhodování termínů turnajů na Župě se přece ví, kdy bude kolo župní či regionální. Je jasné, že některá družstva hrají soutěž, ale nehraje se přece každý víkend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky ŽP - 3.turnaj - Bánov 23.9.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář