Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj Želechovice

17. 6. 2013

 26. 5. 2013 – Z Bojkovic časně ráno odjížděli nabuzení, po příjezdu a zhlédnutí konkurence na turnaji v Želechovicích šli do šaten s pocitem možného překvapení, bohužel pro ně turnaj skončil už ve skupině. Mladí bojkovičtí florbalisté ve složení Dominik Mikulášek, Tomáš Rapant, Patrik Varga, Dominik Michalec, Martin Ridoško, Martin Hřib, Robert Hanke ve hře a Filip Páral v bráně. S trenérem Lukášem Josefíkem na turnaji v Želechovicích obsadili 3. místo v základní skupině a do vyřazovací části turnaje nepostoupili. Ve třech zápasech hraných 2x 10 minut tým obdržel 10 gólů, naopak 

9 vstřelil.

První utkání proti Zlínskému Sokolu nezačalo dobře, už v první desetiminutovce obdrželi dorostenci Bojkovic od rychlostně i silově převažujícího soupeře 2 góly a po celý zbytek zápasu, i přes zlepšení hry ve druhé půli, už nedokázali skóre zvrátit ani zkrášlit, a tak utkání skončilo výsledkem 2:0 pro Zlín.

Ve druhém zápase nastoupili proti Bojkovickému výběru Vizovice. Zápas začal odlišně než první, Bojkovice se rychle ujaly vedení 1:0 po střele Dominika Mikuláška a tým se vzchopil. Bohužel však přišla ledová sprcha v podobě 2 gólů ještě během první poloviny zápasu a Vizovice se tak dostaly do vedení 2:1. Ve druhé půlce už dorostenci nedokázali odpovědět a s dalšími dvěma góly v jejich síti postupně odplula jak chuť hrát, tak i šance na postup ze skupiny. Čekal je už poslední zápas, proti domácím Želechovicím.

Ačkoliv to byl zápas hraný jen z povinnosti, bylo se na co dívat. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Opět začali dobře Bojkovičtí hráči, když se dostali do vedení 2:0 zásluhou Tomáše Rapanta
a obvykle brankáře Martina Hřiba, který byl však na tomto turnaji povolán do hry. Nicméně zápas šel dál a domácí tým vyrovnal na 2:2 a po chybě v rozehrávce se dokonce dostali do vedení 3:2. Bojkovice však ještě v první půli dokázaly vyrovnat, jmenovitě to byl Dominik Mikulášek. Druhá půle začala gólem soupeře a mladíci z Bojkovic museli generaci starším soupeřům vsítit vyrovnávací branku v zápase o čest. Podařilo se to Martinu Ridoškovi a jakoby tím svému týmu nalil novou krev do žil. Od tohoto gólu patřilo hřiště už jen hostům. Do vedení je poslal znovu Martin Ridoško, který otočil zápas, dalo by se říct sám, ale byla za tím schovaná týmová hra a štěstí, které v předešlých zápasech scházelo. Svým prvním gólem na turnaji zajistil dvoubrankové vedení Patrik Varga a orchestr hráčů v tmavě modrých dresech pokračoval. Hattrick završil 7. gólem v Želechovické síti Martin Ridoško a na závěr se ještě prosadil Dominik Mikulášek. 

Nejlepšími střelci týmu tak po 3 zápasech ve skupině byli Dominik Mikulášek a Martin Ridoško. Martin Ridoško vybojoval 3 góly svým hladem po míčku a velmi rychlým tahem na bránu. Dominik Mikulášek si 3 zásahy vysloužil svou technickou vyspělostí a pomocí od svých spoluhráčů na křídlech.
I přes ne vždy objektivní metr rozhodčích a věkový i zkušenostní rozdíl tým zahrál kvalitně a ukázal, že se umí poprat s nepříznivými situacemi a v nejhorším hrát týmově a táhnout za jeden provaz.

Další část této série turnajů se bude konat v hale v Bojkovicích 9. června.

 

Filip Páral

 

Náhledy fotografií ze složky Turnaj Želechovice květen 2013