Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účast na Otvírání cyklostezek na Sedlčansku u Prahy

V termínu 24.-27.4.2013 jsme opět po roce vyrazili na kole do okolí Sedlčan. "Základnu" jsme stejně jako v loňském roce měli v kempu našeho známého pana Černého na břehu Vltavy v Sejcích (kontakt s ním jsme navázali při našich utkáních v malé kopané s firmou ZENTIVA). I když počasí bylo celý prodloužený víkend dosti oblačné, tak jsme na kolech vpodstatě nezmokli, což lze považovat za úspěch.

V pátek jsme absolvovali cyklovýlet při kterém jsme mimo jiné navšívili chalupu z filmu "Na samotě u lesa" (nachází sde u obce Obděnice), největší viklan ve střední Evropě - Vškámen, rozhledny Kuníček a Onen svět, viklan Husova kazatelna a řadu dalších zajímavostí. 52 km dlouhá trasa byla opravdu velmi zajímavá - viz. fotogalerie.  V sobotu jsme se pak zúčastnili již 8. ročníku Otvírání cyklistické sezóny Sedlčanska, který absolvovalo celkem 209 cyklistů. Bližší informace o této akci (včetně fotek některých našich účastníků) jsou např. i v Příbramském deníku - viz. http://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/do-pedalu-slaply-v-sobotu-s-klaunem-dve-stovky-cyklistu-20130527.html

V neděli bohužel již od rána hustě pršelo a tak se na kole nikam vyjet nedalo. Na zpáteční cestě autem  jsme tak alespoň navštívili velmi zajímavou památku, a to nedokončený most z tvz. Hitlerovi dálnice u Hulic.

 

Náhledy fotografií ze složky SEJCE 23.-27.4.2013