Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putování po slovensko-rakouském pomezí

11. 7. 2017

Vzhledem k tomu, že dny volna vyšly letos na středu a čtvrtek, jednalo se o velmi dobrý termín na absolvování dalšího cyklovýletu. A tak jsme ve středu ráno vyrazili směr Bratislava. Ubytování jsme sehnali 10 kilometrů od Bratislavy v poutním městě Marianka přímo v klášteře, který nyní slouží taky jako ubytovací zařízení.

Hned odpoledne jsme vyrazili do kopců nad Bratislavou a navštívili televizní vysílač a rozhlednu Kamzík (30 km). Ve čtvrtek jsme naplánovali výlet do centra Bratislavy se zastávkou na hradě Děvín. Navštívili jsme vyhlídkovou věž UFO, "ČUMILA", Bratislavský hrad a Slavín a lesem se vrátili zpět na ubytování do Marianky (60 km).

V pátek jsme se auty přesunuli do Rakouského Parndorfu a odtud udělali okruh kolem největšího jezera v Rakousku Neusidler am See. I přes rovinatý profil trati nám 90 kilometrů dalo pořádně zabrat. V sobotu jsme zvolili trasu z Plaveckého Štvrtku (koupání v bývalé pískovně) přes Malacky zpět do Marianky (63 km). A protože v neděli už měli kol všichni "plné zuby", absolvovali jsme auty jen prohlídku Pezinku a velmi pěkného hradu Červený kameň.

Počasí vyšlo super, defekt byl jen jeden, a proto lze výlet považovat za zdařilý :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Bratislava a okolí 5.-9.7.2017

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář