Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putování po česko-rakouském pomezí

1. 10. 2018

Ve dnes 28. až 30. 9. 2018 se uskutečnil další z plánovaných cyklovýletů. Tentokrát bylo naším cílem okolí Vranovské přehrady i rakouské pohraničí.

Ubytování jsme sehnali v areálu fotbalového hřiště v obci Starý Petřín. Cena 100 Kč za osobu a noc byla opravdu symbolická. Ubytování bylo čisté, zahrnovalo vybavenou kuchyňku i dostatek horké vody ve sprchách. Tudíž nezbývá než doporučit. 

V pátek jsme vyrazili přes Cornštejn (zřícenina hradu) na hrad Bítov se zastávkou u rozhledny Rumburak. Odtud kolem Vranovské přehrady k větrnému mlýnu v Lesné a přes obec Vranov nad Dyjí zpět do Starého Petřína (50 km). 

V sobotu nás čekala hlavní trasa přes vinice kolem česko-rakouských hranic do městečka Retz (větrný mlýn). Zpět jsme se vraceli přes známé vinice Šobes fungující již od římských dob, "železnou oponu" v Čížově a Hardegg zpět na ubytování. Celkem jsme v sobotu ujeli 80 km, takže na neděli jsme si nechali již jen pěší návštěvu hráze Vranovské přehrady a prohlídku zámku ve Vranově nad Dyjí.

Na zpáteční cestě jsme se navíc zastavili ještě na krátkou prohlídku Znojma (náměstí, vyhlídková radniční věž, pivovar, rotunda, …) a někteří i na nově postavenou rozhlednu U Křížku u Mikulova.

Počasí nám vyšlo dokonale, a tak nezbývá doufat, že tomu bude stejně i příště.

 

Náhledy fotografií ze složky Vranov nad Dyjí 28.-30.9.2018

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář