Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na kole i pěšky Děčínskem

5. 8. 2019

V termínu 30. července až 4. srpna 2019 se uskutečnil další z plánovaných cyklovýletů, tentokrát do oblasti národního parku České Švýcarsko. Vzhledem ke vzdálenosti dané destinace od našeho města jsme vyrazili už v úterý brzy ráno. Po cestě jsme navštívili rozhlednu Orlík u Humpolce a věznici v Terezíně. D1 nezklamala, a tak jsme asi hodinu měli nedobrovolnou přestávku i zde.

Ve středu byl na programu zlatý hřeb naší cesty - Pravčická brána. Jedná se o jedinou památku v ČR, která byla nominována do soutěže o novodobý přírodní div světa! Dále jsme dorazili i na Malou Pravčickou bránu, Mariinu vyhlídku a architektonicky zvláštní rozhlednu Růženka. Ve čtvrtek nás čekal nejdelší výlet (80 km), a to na Děčínský Sněžník (723 m), Pastýřskou stěnu a rozhlednu Sokolí vrch.

V pátek jsme si udělali šedesátikilometrový výlet do Německa a navštívili hrad Königstein i jednu z hlavních atrakcí Saského Švýcarska, tedy skalní most Bastei. V sobotu jsme pěšky pokořili nejsevernější bod ČR na Lobendavě a rozhledny Rathmannsdorfer (D), Tanečnice, Vlčí hora, Dymník a Hrádek. V neděli na zpáteční cestě jsme ještě navštívili Panskou skálu, kde se natáčela Pyšná princezna, a vyhlídkovou věž v Mělníku.

Počasí nám přálo, zmokli jsme jen minimálně, a tudíž lze celý výlet považovat za zdařilý. Nezbývá než se těšit na září a další z výletů, tentokráte do Bořetic.

vylet_sokol_mariina_vyhlidka.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Děčínsko 30.7.-4.8.2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář