Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kochavecká "18" + Hradní běžka v běhu na lyžích

14. 2. 2015

Členové cyklooddílu nezahálí ani v zimě a tak se minulou neděli 8.2.2015 část z nich zúčastnila historicky PRVNÍHO ročníku lyžařského závodu v běhu na lyžích s názvem "Kochavecká 18". Akci pořádala obec Rokytnice a celkem se jí zúčastnilo přes osmdesát závodníků. Sněhu bylo dost, ale silný vítr komplikoval závodníkům trať tím, že stopa byla hodně zavátá. Na to doplatil mimo jiné náš závodník Jožka Urbánek, který těsně před cílem "ztratil" vytyčenou trať a tím se připravil o místo na stupních vítězů a nakonec skončil v kategorii M2 pátý. Další náš zástupce Pavel Křižka obsadil s minimálním odstupem 10. místo a Jirka Sviták místo čtrnácté, což lze považovat za velmi pěkné výsledky. Bojkovice se však míst na stupních vítězů přeci jen dočkali. V kategorii nad 40 let zvítězila Šárka Majtnerová, ve stejné kategorii mužů obsadil třetí místo Jirka Šašinka. 

Pořadatelé se snažili, aby všichni závodníci byli spokojeni a až na drobné nedostatky při značení trati se jim to taky podařilo. Takže se už nyní těšíme na další ročník. 

Společná fotografie závodníků z Bojkovic

p2080167.jpg

 

No, a dnes v sobotu 14.2.2015 se uskutečnil v Brumově již 7. roční ročník závodu s názvem HRADNÍ BĚZKA, kterou pořádalo město Brumov. Ředitelem závodu je bojkovický rodák Kamil Sedlačík, který je tajemníkem MÚ v Brumově-Bylnici. Hlavně jeho zásluhou byly tratě na 17 a 30 km bezvadně upraveny. Město Brumov-Bylnice totiž sehnalo fungl novou rolbu na úpravu běžeckých tratí a na kvalitě tratí to bylo opravdu letos hodně znát. Ani v tomto závodě se bojkovští zástupci neztratili. V závodě na 17 km si medaili za 1. místo v kategorii nad 60 let odnesl Josef Mitáš a ve stejném závodě byla Šárka Majtnerová v kategorii žen nad 40 let třetí. Závody byly stejně jako v Rokytnici perfektně připravené a pořadatelům přejeme do dalších ročníků hodně spokojených závodníků. Zástupci našeho města by si mohli vzít příklad z iniciativy vedení města v rámci pořádání sportovních akcí v Brumově :-) 

Zájemci o případné další závody v běhu na lyžích z řad našich členů (i nečlenů) se napříště mohou hlásit u předsedy cyklistického oddílu Jirky Svitáka (tel: 774 488 425). 

hradni-bezka-14.2.2015.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář