Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklozájezd Prostějovsko 2017

12. 6. 2017

Na konci května se konal další z výletů po krásách naší země, které se snažíme poznávat ze sedel našich kol. I tento výlet se uskutečnil společně s členy sdružení KBS-SOS.

V pátek 26. 5. 2017 jsme auty vyrazili směr Čechy pod Kosířem, kde jsme měli zajištěno ubytování v penzionu Mánes. Než jsme se vydali na cyklistickou vyjížďku, stihli jsme prohlídku zámku, rozhledny a muzea kočárů v Čechách pod Kosířem. Poté jsme vyrazili na kola.

Páteční trasa nás zavedla nejdříve k větrnému mlýnu do Přemyslovic, k pozorovatelně zvěře Habrky až k minipivovaru Kosíř ve Lhotě pod Kosířem (prohlídka + degustace). Přes nově otevřenou rozhlednu Velký Kosíř (442 m n. m.) zpět na ubytování (30 km).

V sobotu nás čekala hlavní trasa v délce 72 kilometrů, při které jsme navštívili město Prostějov, lázně Skalka, rozhlednu Předina u Dobrchova, zámek a vodní nádrž v Plumlově a na závěr rodný dům Petra Bezruče v Kostelci na Hané (opuštěný a zanedbaný - prý Petr Bezruč nebyl až tak důležitý spisovatel :-)).

V neděli jsme se přesunuli auty do Tovačova - prohlídka zámku a Spanilé věže a poté jsme si udělali krátký okruh kolem tovačovských jezer k soutoku Moravy a Bečvy (20 km).

Počasí nám tentokráte vyšlo na jedničku a už se těšíme na další výlet, který se uskuteční na začátku července do okolí Bratislavy. Další fotografie jsou zveřejněny rovněž na stránkách sdružení KBS-SOS - viz: http://kbs-sos.wz.cz/?p=391 

 

Náhledy fotografií ze složky Prostějovsko 26.-28.5.2017

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář