Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklozájezd Pastviny 20.-22.5.2016

24. 5. 2016

V termínu 20.-22.5.2016 se uskutečnil další z plánovaných cyklistických "prodloužených víkendů" našeho oddílu. Jako téměř každoročně i letos jsme se vyrazili na chatu KINEX našeho kamaráda Honzy Říhy, která se nachází na břehu pastvinské přehrady v Orlických horách.

V pátek jsme si naplánovali 85 km trasu, která spojila dvě rozhledny. Jako první jsme vystoupali na rozhlednu Mariánka na Mariánské hoře v katastru obce Horní Čermná, která byla postavena v roce 2014. Druhou navštívenou rozhlednou na naší trase byla rozhledna Stříbrná krasavice na Andrlově Chlumu u města Ústí nad Orlicí. Tříkilometrové stoupání na tento kopec bylo opravdu výživné :-).

V sobotu jsme zvolili o něco kratší trasu (61 km) jejíž hlavním cílem byla rozhledna v obci Vrbice v nadmořské výšce 445 m n.m.

No a v neděli jsme navštívili nově otevřenou Stezku v oblacích (20 km), která se nachází na Dolní Moravě. Tato nová dominanta přírodního parku Kralický sněžník opravdu stojí za návštěvu, a to včetně jízdy na tobogánu, který je součástí této stezky.

Počasí bylo všechny tři dny přímo vzorové, takže už se těšíme na příští rok na poznávání dalších krásných míst Orlických hor. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pastviny 20.-22.5.2016