Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovýlet na jižní Moravu

16. 5. 2013

     Od pátku do neděle (10.-12.5.2013) se členové našeho oddílu spolu s členy KBS-SOS (celkem 20 osob) zúčastnili cyklovýletu do okolí  Mikulova, Pálavy, Valtic. Z Bojkovic jsme odjeli pěti auty v pátek ráno směr Milovice, kde bylo zajištěno ubytování. Po krátké svačině jsme z Milovic vyrazili na kolech po krásách Lednicko-Valtického areálu (Tři gracie, Janův hrad, Rendez-vous,  Kolonáda, ...). Po obědě ve Valticích jsme se rozděli na dvě skupiny. První skupina se vrátila z Valtic nejkratší cestou zpět do Milovic (cca 52 km), druhá skupina si trasu prodloužila a přes Mikulov, Horní Věstonice a Pavlov se rovněž vrátila na "základnu" (cca 72 km). Večer nás čekala řízená ochutnávka vína ve sklepě přímo v areálu penzionu kde jsme bydleli.

     V sobotu se nám pokazilo počasí, přesto jsme na kolech vyrazili směr Žabčice, Židlochovice a přes Hustopeče a Šakvice jsme se vrátili zpět do Milovic. Bohužel odpoledne se mrholení proměnilo v déšť a do cíle jsme tak dorazili pořádně zmáčení (62 km).

     Vzhledem k tomu, že se počasí  neumoudřilo ani v neděli tak nedělní vyjížďka byla zrušena a my jsme se auty vrátili zpět do Bojkovic. Někteří z nás stihli ještě navštívit stavbu nově vznikajícího aquaparku v Pasohlávkách (bude největším aquaparkem ve střední Evropě).

 

 

Náhledy fotografií ze složky MIKULOV A OKOLÍ 10.-12.5.2013