Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovýlet DRAHANSKOU VRCHOVINOU 30.5.-1.6.2014

5. 6. 2014

V termínu 30.5.-1.6.2014 se uskutečnil třídenní cyklovýlet do "srdce" Drahanské vrchoviny. Bydleli jsme v penzionu U pytláka -  v lese za obcí Račice. V pátek jsme vyrazili přes Drnovice (návštěva fotbalového stadionu) na rozhlednu Chocholík. Pak přes Opatovice a Dědice (rodný dům Klementa Gottwalda) do Vyškova. Přeš Luleč a farmu Bolka Polívky jsme v 17 hod. dorazili zpět na ubytování (53 km).

V sobotu jsme v 9 hod. ráno vyrazili náročným a blátivým terénem do Ruprechtova (větrný mlýn). Odtud na zříceninu hradu Kuchlík (pouze pár kamenů) a dále přes Krásenko, kolem vysílače Kojál a Senetářova do Jedovnic. Po obědě jsme dojeli do Rudice (větrný mlýn + Rudické propadání). Zpět na ubytování jsme jeli přes Křtiny (poutní místo). Počasí bylo oblačné stejně jako v pátek, přesto jsme se stihli vždy před deštěm schovat (54 km).

V neděli jsme se přesunuli auty do Kyjova a odtud jsme vyrazili na krátký okruh (23 km) přes Bukovany (větrný mlýn + nová moderní kaple), Čeložnici, Moravany a Kostelec zpět do Kyjova. Auty přejezd zpět do Bojkovic. 

 

Náhledy fotografií ze složky Drahanská vrchovina 30.5.-1.6.2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář