Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovýlet do České Kanady 3.-6.7.2014

9. 7. 2014

Od čtvrtku do neděle 6.7.2014 část členů z našeho cyklooddílu navštívila oblast na pomezí Moravy a jižních Čech zvanou "Česká Kanada".  Prvotním impulsem proč navštívit tuto oblast byla skutečnost, že mimo jiné se zde nachází skalní útvar "Ďáblova prdel" a tudíž nyní můžeme tvrdit, že v "PRDELI" už jsme byli ... Ubytování bylo zajištěno v cyklokempu Landštejn. Odtud jsme vyráželi na cyklovýlety do okolí. Ve čtvrtek jsme navštívili zříceninu hradu Landštejn, tzv. Malou Hlubokou v obci Český Rudolec, největší sbírku samorostů ve Slavonicích a řadu dalších zajímavých míst. V pátek byl na programu hlavní bod našeho programu, a to návštěva "Prdele". Je s podivem, že k tomuto velmi zajímavému místu nevede žádná cyklistická ani turistická značka !!!  Proto hledání onoho místa bylo docela náročné, ale nakonec se dobrá věc podařila. Stejně komplikovaný byl i přístup na nově otevřenou rozhlednu U Jakuba a pomník Járy Cimrmana v Kaprounu. Příroda je v České Kanadě opravdu nádherná, ale turistické a cyklo značení je dost bídné... Páteční trasa měřila 72 km a všem dám dala docela zabrat.

V sobotu bohužel celý den pršelo a tak návštěva Třeboně, Jindřichova Hradce a hospody U Kolísků v Dolním Žďáru musela být nikoliv na kole, ale autem.

V neděli nás pak čekal kratší výlet (35 km) z Dačic (byl zde vynalezen kostkový cukr!!) do Telče a dále přes Kostelní Vydří (poutní místo) zpět do Dačic.

Až na sobotní počasí se výlet vydařil a nyní už plánujeme další výlet do jiné části naší krásné rodné země. Zájemci o cyklistiku (i z nečlenů Sokola) se klidně příště přihlaste!! Kapacita výletů je neomezená ...

 

 

Náhledy fotografií ze složky Česká Kanada 3.-6.7.2014