Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání účastníků XI. všesokolského sletu v Praze v roce 1948

25. 6. 2018

V sobotu 23. června 2018 se v areálu sokolovny v Bojkovicích uskutečnilo po neuvěřitelných sedmdesáti letech setkání účastníků, kteří cvičili na XI. všesokolském sletu v Praze v roce 1948. Setkání inicioval bývalý cvičící žák Stanislav Slavíček. S organizací mu pomáhali manželé Karel a Anežka Koníčkovi, manželé Jarek a Mirka Urbánkovi, Věra Staníková a starosta Sokola Bojkovice Pavel Křižka. 

Setkání se nakonec zúčastnilo celkem 10 bývalých cvičenců. Někteří, například bývalý starosta Sokola Jiří Buršík, se omluvili ze zdravotních důvodů. Ve 13:30 hodin se ujal slavnostního zahájení hlavní organizátor Slávek Slavíček, který přivítal všechny zúčastněné a rovněž uctil památku těch, kteří se tohoto setkání již nedožili. Poté následovalo krátké přivítání Pavlem Křižkou, který všem bývalým cvičencům předal pamětní list a sklenici s logem naší tělocvičné jednoty. Po společném fotografování následovaly příspěvky starosty Bojkovic Petra Viceníka a ředitele Muzea Bojkovska Tomáše Hamrlíka.

Hlavní náplní setkání však byly osobní vzpomínky na slet v roce 1948, který byl kvůli zákazu činnosti Sokola komunistickým režimem na dlouhou dobu posledním. Došlo i na prohlídky historických fotografií, starých sokolských kronik a v neposlední řadě i na zpěv dobových písní. Všichni zúčastnění se dobře bavili a už nyní těší se na případná další setkání.

 

Náhledy fotografií ze složky SETKÁNÍ SLET 1948

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář